Diari Més

L'essència del Pirineu de Girona, a tocar

El Ripollès i la Cerdanya ens ofereixen les muntanyes gironines amb una oferta cultural, lúdica i gastronòmica única

La Cerdanya és una de les destinacions d'esquí més importants de Catalunya amb el domini Alp 2500, el segon més gran del país

L'essència del Pirineu, a tocarCEDIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'excepcionalitat del nostre territori i la seva ubicació ens permet gaudir d'un mar de possibilitats a l'hora de descobrir la naturalesa des d'un nou punt de vista. La proximitat amb els Pirineus, permet, als amants de l'alta muntanya, contemplar cims de més de 2.500 metres a pocs quilòmetres de la costa tarragonina. Allí hi trobem les comarques de la Cerdanya i el Ripollès, dues de les zones més belles i atractives del país, amb unes valls repletes de possibilitats per als seus visitants.

Una gastronomia protagonitzada per ingredients locals de qualitat

El Pirineu gironí és conegut per la cuina de muntanya, basada en ingredients locals d'alta qualitat. Les seves valls estan repletes de restaurants destacant sobretot aquells especialitzats en cuina tradicional catalana. La proximitat al producte de qualitat i el coneixement als fogons fan d'aquesta destinació un imprescindible per als amants de la gastronomia. La carn en diferents coccions, el trinxat de la Cerdanya, els embotits i els formatges són alguns dels productes estrella de la zona.

Secrets d'una història única

Pel que fa al patrimoni cultural la Cerdanya i el Ripollès són llar de nombrosos pobles i ciutats històriques, que n'han conservat l'encant i el caràcter tradicional. Un gran exponent és el poble de Camprodon amb el seu Pont Nou com a abanderat. Aquesta construcció, que data del segle XII, guardava l'entrada a la Cerdanya. La zona, caracteritzada per múltiples esglésies i monestirs romànics, també amaga els secrets de l'èxode republicà de 1939.

Possibilitats més enllà de l'esquí

L'oferta lúdica del Pirineu de Girona ofereix nombroses opcions. El seu paisatge muntanyós el converteix en un enclavament ideal per la pràctica de l'esquí, principal reclam de la zona. Però també destaca per les seves rutes de senderisme i ciclisme de muntanya. A més, la zona compta amb nombrosos parcs d'aventures que proposen activitats durant tot l'any.

En resum, el Pirineu de Girona esdevé una perfecta destinació turística per les possibilitats que ofereix a tocar de la nostra província. Una combinació perfecta de gastronomia, cultura i aventura a pocs quilòmetres, que farà de les vacances dels seus visitants una experiència única en un entorn imponent.

Amb el marc de les muntanyes com a protagonista, les comarques gironines ofereixen diferents possibilitats amb un balanç perfecte per a unes vacances enriquidores en qualsevol època de l'any.

En aquest petit reportatge, us presentem un itinerari de tres dies per aquest entorn amb l'objectiu de presentar-vos algunes de les possibilitats més interessants que ofereix:

1r dia: Visita cultural a Camprodon y esquí de muntanya a Vallter

2n dia:Molina i Masella, 140 quilòmetres de domini esquiable

3r dia:Puigcerdà i Llívia, el nucli de la Cerdanya

tracking