Diari Més

Salut i benestar

Ioga i meditació sota el cel de Poblet

La Conca de Barberà, escenari de dues sessions de relaxació i meditació a l'aire lliure

Adrià Cabestany dirigint una sessió a l'aire lliure en el marc del Bosc de Poblet.

Ioga i meditació sota el cel de PobletCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cita és el pròxim dissabte, 2 d'octubre, a les 18 h. en un punt del Bosc de Poblet que només coneixeran les persones que s'inscriguin a la sessió. Aquesta és la proposta per gaudir d'una sessió de ioga a la natura que ofereix Adrià Cabestany, psicòleg expert en hàbits saludables, que des de fa ja un temps coordina sessions de ioga i meditació a l'aire lliure a la Conca de Barberà i a la platja Llarga de Tarragona.

«Ja abans de la pandèmia havia experimentat els beneficis de practicar ioga a la natura. Fer-ho al bosc és tenir tots els ingredients necessaris per trobar el que estem buscant», explica Cabestany. La sessió que ha programat té una durada d'una hora aproximadament i es realitzarà en un punt del Bosc de Poblet que, detalla, ofereix tota «la calma i benestar que busquem». La idea, explica, no és buscar un lloc que reuneixi les condicions per fer una sessió convencional, sinó adaptar-se a l'espai, aprofitant els relleus naturals del bosc per practicar les postures. «Som nosaltres els que ens adaptem al lloc i no a l'inrevés», subratlla el promotor de la iniciativa.

Cabestany és fill de l'Espluga de Francolí i viu i treballa a Salou, tot i que confessa que el seu cor és de la Conca. A Montblanc va obrir un centre, l'Espai Merlet, des d'on treballen diversos professionals del benestar personal i on també s'organitzen activitats.

A més de les sessions de ioga al bosc, Cabestany també coordina i dirigeix sessions de psicologia a l'aire lliure i de meditació sota les estrelles. Aquest mateix dissabte, 2 d'octubre, farà també una sessió de meditació nocturna sota el cel de Poblet. En aquest cas, la cita és a les 20 h., també en un punt no desvetllat, però a prop del Monestir. En aquestes sessions, a més de contemplar el cel estrellat de la Conca, hi ha música en directe. «Amb aquests ingredients», explica Cabestany, «és més fàcil aconseguir nivells de relaxació profunda». L'entorn, subratlla, sense contaminació acústica ni lumínica, és el més adequat per aconseguir la pau interior.

Per a més informació sobre les activitats es pot consultar la pàgina web de l'Adrià Cabestany (

www.adriacabestany.com

). El preu de les sessions és de 10 euros per persona.

tracking