Diari Més

Societat

El primer estiu al refugi d'Arbolí

Des de la primavera passada, Maria Saavedra és la nova concessionària de l'equipament

Maria Saavedra, a la porta del Refugi d'Arbolí.

El primer estiu al refugi d'ArbolíCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Aquí dalt estic superfeliç». Aquest és el resum del primer estiu de Maria Saavedra al capdavant del Refugi d'Arbolí, després d'obtenir-ne la concessió aquesta primavera.

La Maria va obrir portes del Refugi el passat 11 de juny, després de fer un cop de cap personal i professional, fruit del que ella mateixa descriu com «la necessitat d'anar al monte». Saavedra és nascuda a Terrassa, tot i que fa tretze anys que vivia a Tarragona. Té 34 anys i és pedagoga de formació. Explica que van ser «les casualitats de la vida i una història que seria molt llarga d'explicar» les que la van portar fins al Refugi. Coneixia la zona, perquè practica l'escalada, però no havia estat mai al poble ni tampoc s'hi havia allotjat mai. Ara, hi dedica tot el seu temps, repartit entre les feines de l'hospedatge i el servei de bar.

Aquest estiu ha estat la prova de foc, una experiència que valora positivament, encara que «juny i juliol van ser fluixets». Això sí, l'agost li va portar tota la feina que no havia tingut abans. Entre els clients, detalla, hi havia força grups, famílies o amics que volien fer alguna celebració, persones que estaven en ruta o venien a conèixer la zona i, fins i tot, «gent que estava teletreballant i anava canviant de lloc tot fent rutes».

Al Refugi, Maria Saavedra ofereix un senzill servei de bar: «Tinc hamburgueses, pizzes, quatre tapes i, cada setmana, quatre o cinc plats de temporada, que sempre procuro fer amb producte de proximitat».

Quant a la vida de poble, assegura que a Arbolí s'hi troba «molt bé», perquè és un poble «amb molta vida i molt dinàmic», i que aquest primer estiu «ha sigut molt maco». Ara, apunta, s'ha posat com a objectiu anar coneixent més a fons la zona, sobretot els espais d'escaldada i boulder –una modalitat que consisteix en escalar blocs de roca o parets petites sense l'equipament propi de l'escalada– perquè és on hi ha els seus clients potencials.

El Refugi d'Arbolí disposa de setze places d'allotjament, tot i que a causa de les mesures de seguretat per la pandèmia, a dia d'avui només se n'ofereixen 6. Els hostes poden escollir la modalitat d'esmorzar o esmorzar i sopar, i també s'hi pot anar només a menjar, tot i que es recomana fer-ho amb reserva prèvia.

Detall de l'interior del Refugi.

El primer estiu al refugi d'ArbolíDIPTA

tracking