Diari Més

Xarxes socials

El món mira com es menja a Vilaplana

El compte d'Instagram Mussarafood, de Maria Teresa Llauradó, té més de 20.000 seguidors

Algunes de les receptes que publica Maria Teresa Llauradó al seu compte d'Instagram.

El món mira com es menja a VilaplanaInstagram @mussarafood_mtllaurado

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«M'agrada la gastronomia i no puc estar-me'n de fer fotos als plats abans de tastar-los. Un cop paït, ho comparteixo a les xarxes». Així es presenta Maria Teresa Llauradó, filla de l'Aleixar que viu Vilaplana des de fa 34 anys. La Maria Teresa és també la persona que hi ha darrere del perfil d'Instagram Mussarafood (@mussarafood_mtllaurado), dedicat a la gastronomia, i que ja compta amb més de 20.000 seguidors.

Tot va començar, explica, el dia que es va trobar a casa havent de cuinar esmorzars, dinars i sopars. Fins llavors treballava a Tarragona i menjava de carmanyola. «Un dia vaig començar a penjar el que bonament feia a casa. No he après a cuinar ni a fer fotos enlloc, però m'agraden totes dues coses», assegura. I, a poc a poc, el compte es va anar disparant.

«El que es veu és el que cuino en el dia a dia. No guardo fotos ni planifico, soc impulsiva», assegura. La Maria Teresa també explica que no segueix cap estratègia a l'hora de publicar els continguts: «Hi ha persones que saben quina hora és millor o com no saturar els seguidors publicant molt o poc. Jo soc impulsiva, és pim-pam». Totes les seves fotos les fa a casa, a la terrassa o a l'hort, encara que alguna vegada s'enfila per les Muntanyes de Prades. «Molta gent em pregunta com faig aquestes fotos i la veritat és que no ho sé gaire. Les faig amb el telèfon, moltes vegades vaig amb la cullera en una mà i el mòbil a l'altra».

El nom, Mussarafood, el va escollir perquè s'hi sent ben representada. Tant pel territori que és casa seva com pel tipus de menjar que cuina: el de casa de tota la vida. A més, a les fotos que fa a casa la ubicació és sempre Serra de la Mussara.

Preguntada pel tipus de receptes que tenen millor acollida, també assegura que no hi ha una pauta clara: «L'altre dia vaig penjar un pastís de formatge al rom que va tenir 900 Likes… És molt estrany, això de l'Instagram», assenyala divertida.

Sense pressió

Quant a les hores que hi dedica, la Maria Teresa explica que s'ha autoimposat el límit de quatre hores al dia. I sense l'obligació de penjar sempre un, dos o tres continguts, sinó en funció del que tingui o del lloc on sigui (sovint també publica plats que tasta fora de casa).

Amb tanta requesta, la Maria Teresa ja treballa amb algunes marques comercials d'alimentació, que li fan arribar productes perquè els incorpori a les seves receptes. La seva resposta, explica, sempre és la mateixa: «Ho faig si són productes que m'agraden o sé que puc consumir i amb la condició de fer-los servir quan a mi em vagi bé, sense una data concreta».

Les publicacions de Mussarafood estan en català i castellà. Si bé al principi la Maria Teresa només escrivia en català, de seguida es va adonar que tenia seguidors fora de casa nostra que li agraïen quan ho traduïa al castellà. Ara, ja la llegeixen des de llocs tan distants com Anglaterra, Argentina o Itàlia.

Maria Teresa Llauradó.

El món mira com es menja a VilaplanaCedida

tracking