Diari Més

El Cap Salou: un indret per gaudir de la natura, el paisatge i la història

A través del Camí de Ronda, es pot descobrir el patrimoni mediambiental i històric del municipi, un fet que, a nivell turístic, permet atreure nous segments de públic i desestacionalitzar la temporada

Vista a Ponent, des de la Punta Prima. En primer terme, la singular Penya Tallada. Darrere, la Punta Roja, els Replanells i el Po-Roig, al fons.

El Cap Salou: un indret per gaudir de la natura, el paisatge i la històriaPatronat de Turisme de Salou

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Recórrer el Cap Salou, a través del Camí de Ronda, un sender de 6,5 quilòmetres a tocar del mar, ofereix la possibilitat d'observar el paisatge, la vegetació i la morfologia de les roques, caminant, sempre, el més a prop possible del mar. A més, permet descobrir les nou diferents platges i cales, amb els seus miradors, espais i parcs d'interès natural i paisatgístic.

Així mateix, posa a l'abast de la ciutadania una magnífica oportunitat per fer ecoturisme i senderisme, activitats que van lligades al turisme cultural, a través d'atractives rutes històriques per conèixer el poblat iberoromà de Kallipolis; la Ruta dels Pirates, amb la Torre Vella i les cales del Cap Salou; els corsaris tenien fixació pel port salouenc, un dels epicentres del comerç marítim als segles XVI, XVII i XVIII. La Ruta de Jaume I (port natural de Salou); la ruta pels sistemes defensius de la Costa a Salou (bateries, trinxeres i nius de metralladores). La ruta geològica i paleontològica del Cap Salou. El turisme de salut i benestar, amb la programació d'activitats a la platja tot l'any, a través de l'esport, el wellness, etc.

Cal destacar que el Camí de Ronda, resultat d'una gestió responsable de l'Ajuntament de Salou, ofereix espectaculars vistes i l'oportunitat de descobrir més de 80 espècies botàniques autòctones, algunes de les quals estan protegides.

Entre la vegetació autòctona de Cap Salou, per exemple, hi trobem pinedes de pi blanc o de pi pinyoner, sovint, colonitzant les dunes. Algunes de les plantes més habituals són el Limonium gibertii (Sennen), el Crithmum maritimum (fonoll marí), l'Helichrysum stoechas (Sempreviva) i la savina litoral, que és una conífera peculiar que té al Cap Salou un dels pocs llocs on apareix a Catalunya.

El Cap Salou, com a accident orogràfic que penetra dins de la plataforma continental, també és una bona talaia des d'on podeu observar aus marines, com les gavines i els xatracs, els mascarells i la baldriga cendrosa, per anomenar alguns exemples.

Així doncs, les oportunitats per fer turisme cultural i de natura al Cap Salou són infinites, desconegudes i, alhora, molt atractives. A nivell turístic, la recuperació de l'ecosistema del litoral, juntament amb el patrimoni cultural i històric, ajudarà a captar nous segments de públic i desestacionalitzarà la temporada.

El valor i la singularitat de tot l'entorn paisatgístic i el patrimoni natural i geològic del Cap Salou (terrestre i marí) que envolta el Camí de Ronda desperta un gran interès per part d'institucions com la Generalitat, a través del Departament de Territori i Sostenibilitat, el qual podria contribuir a la seva recuperació, protecció i promoció.

tracking