Diari Més

Altafulla, natura i tranquil·litat en una vila d'excel·lència

Aquesta petita localitat captiva gràcies al racons plens d'encant i la intensitat del Mediterrani

Imatge de les Botigues de MAr, davant la platja.

Altafulla, natura i tranquil·litat en una vila d'excel·lènciaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Altafulla és un lloc privilegiat situat en plena Costa Daurada. El seu nucli marítim és únic en tota la Costa Daurada, amb una platja dominada per les Botigues de Mar i una vista panoràmica del castell de Tamarit i de la Vil·la romana d'Els Munts (Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO). El paisatge i la cultura fan d'aquest petit poble un lloc d'excel·lència on gaudir de la naturalesa i la tranquil·litat d'una vila amb arrels culturals centenàries. Passejar pels carrerons de la Vila Closa al peu d'un castell de llums daurades és tot un plaer que estimula els sentits i porta, a la nostra imaginació, a fer-nos creure que som els protagonistes d'un conte en el qual, bruixes i castells formen el decorat ideal d'unes vacances inoblidables.

És Patrimoni Mundial

Al voltant de la Tàrraco romana van anar fundant-se nombroses vil·les dedicades a l'activitat agrícola i al lleure. Una d'elles és la vil·la dels Munts, situada molt a prop de la platja d'Altafulla i construïda al segle I dC. Hi va residir Valerius Avitus Caius, gran mandatari de Tàrraco, i la seva esposa, Faustina. El Museu Nacional Arqueològic de Tarragona organitza visites guiades teatralitzades durant l'estiu. La vil·la romana dels Munts, com a part del conjunt arqueològic de Tàrraco, és Patrimoni de la Humanitat. La vil·la està oberta durant tot l'any, a excepció dels dilluns. Podeu fer les vostres reserves al 977 25 15 15 o a www.mnat.cat.

És Conjunt Històric i Artístic

La Vila Closa és l'antic nucli medieval emmurallat. La major part de les cases van ser bastides el segle XVIII i des de 1998 és Bé Cultural d'Interès Nacional. De les antigues muralles, se'n pot resseguir el perímetre, especialment per la banda de ponent, voltant el castell. Es conserven restes importants, com les dues torres cantoneres. Darrere de l'església reposa també un bloc de pedra de Colsero de l'època romana. Podem descobrir-la amb un màgic passeig que ens durà als racons més emblemàtics i inclou la visita a l'Església de Sant Martí. Horari d'estiu: dilluns a les 19:00 h. Horari d'hivern: Últim dissabte del mes a les 11:00 h. La visita s'ha de reservar prèviament a l'Oficina de Turisme (Tel: 977 65 14 26). Entrada lliure per als menors de 12 anys.

És medieval

El Castell d'Altafulla, de titularitat privada i propietat del Marquès de Tamarit i família dels Montserrat, és visitable al públic des de l'octubre de 2019. Data de l'any 1059 i és un gran edifici de planta poligonal irregular i diferents elements arquitectònics que li donen un aspecte de fortalesa. Al centre disposa d'un pati interior la part alta del qual té una magnífica galeria renaixentista. La visita es realitza el primer dimarts i l'últim dissabte de cada mes, a excepció de la Setmana Santa i l'estiu. Recorre el jardí de la façana nord, els espais comuns de la planta baixa del pati d'armes, l'escala i el replà de l'escala amb galeria renaixentista. La visita s'ha de reservar prèviament a l'Oficina de Turisme.

La vil·la romana dels Munts

Altafulla, natura i tranquil·litat en una vila d'excel·lènciaCedida

Un racó de la Vila Closa

Altafulla, natura i tranquil·litat en una vila d'excel·lènciaCedida

Panoràmica de la platja d'Altafulla.

Altafulla, natura i tranquil·litat en una vila d'excel·lènciaCedida

tracking