Diari Més

Societat

Un episodi d'excés de terbolesa deixa Masdenverge sense aigua de boca dos cops en un mes

Els veïns asseguren que els problemes fa almenys dos mesos que van començar

La companyia de subministrament, AGBAR, explica que està treballant per trobar l'origen de les filtracions.

Un episodi d'excés de terbolesa deixa Masdenverge sense aigua de boca dos cops en un mesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Des d'aquest dimarts es recomana a la població de Masdenverge (Montsià) no utilitzar aigua d'aixeta per al consum humà a causa d'un episodi de «terbolesa» que s'ha tornat a detectar. L'Ajuntament ho ha comunicat al veïnat a través d'un ban, mentre que la companyia de subministrament, AGBAR, explica que està treballant per trobar l'origen de les filtracions i que «ha començat els treballs per revertir la situació» amb «diverses actuacions» que els permetran resoldre la incidència. A principis de mes ja es va produir un episodi de terbolesa i es va limitar l'ús d'aigua de boca, però alguns veïns, com Júlia Montardit, asseguren que els problemes van començar fa, almenys, dos mesos.

Com ha assegurat la veïna de Masdenverge Júlia Montardit a l'ACN al seu domicili els primers problemes d'aigua tèrbola els va detectar a finals de març. Montardit explica que ho va comunicar a l'Ajuntament i el consistori ho va traslladar a la companyia AGBAR. Cansada que passessin els dies sense que se solucionés ni es prengués cap mesura - ni es fes cap avís -, ho va denunciar a través de les xarxes socials. «Fa almenys dos mesos que la cosa va», ha assegurat.

La veïna recorda moments de molta terbolesa abans del primer advertiment. «El dia 19 d'abril era terrible», diu. A partir d'aquell moment, altres persones van difondre «vídeos de la situació». «És important, és la salut de la gent, no podem cuinar en aigua tèrbola i comprar-ne per fer-ho, es fa pesat. Cal posar-hi solució», ha demanat. L'ACN no ha pogut contactar amb l'alcalde en funcions de Masdenverge, René Gonel.

Primer episodi fa un mes

El primer ban d'avís es va fer a principis de maig, el dia 3. L'Ajuntament de Masdenverge va avisar la ciutadania que AGBAR havia detectat valors massa alts de terbolesa en els controls analítics periòdics i recomanava que no es fes servir l'aigua de boca per beure o cuinar – altres usos, com rentar estris i roba, es podien mantenir -.

El consistori va instal·lar un punt de subministrament d'aigua potable a l'edifici consistorial fins que el 12 de maig, la companyia donava per solta la incidència, comunicava a la població que les anàlisi de qualitat eren correctes i l'aigua tornava a ser apta per al consum.

tracking