Diari Més

Moda

Roba sostenible amb segell deltaic

La dissenyadora de l'Aldea Karme Martínez ha posat en marxa una campanya de micromecenatge per presentar la seva primera col·lecció 'Flamingo'

La roba de BeKarme s'inspira en els colors, les textures i l'hàbitat dels flamencs deltaics.

Roba sostenible amb segell deltaicBeKarme

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Karme Martínez Baiges es defineix com a Fashion Activist from the Delta. Fa més d'una dècada que aquesta jove filla de l'Aldea (Baix Ebre) confecciona peces úniques de roba, complements i accessoris a partir de premisses com l'experimentació, la identitat i, sobretot, el compromís mediambiental. La seva marca de moda, BeKarme, s'identifica amb la tècnica de l'upcycling. És a dir, la capacitat de crear moda d'autor a partir dels excedents que genera la indústria tèxtil.

Aquesta indústria, apunta la dissenyadora, és la segona més contaminant del món i responsable de moltes emissions contaminants, escassetat de recursos, residus i vulneració dels drets humans. Des de la seva empresa vol incidir en el consum conscient tot oferint una moda més respectuosa amb el medi ambient i les persones.

Ara, la Karme ha posat en marxa una campanya de micromecenatge per fer realitat la seva primera col·lecció càpsula BeKarme, que ha anomenat Flamingo Collection (http://goteo.cc/bekarme).

Aquesta consta de deu looks amb les característiques de ser genderless o moda neutra, i adaptables a tota mena de cossos. També consta d'una col·lecció de complements d'edició limitada. Són peces inspirades en els colors, les textures, l'hàbitat i les curiositats de l'au més majestuosa, elegant i representativa del territori deltaic, detalla la dissenyadora.

En aquest projecte la Karme ha comptat amb Joan Salvadó, deltebrenc cocreador de la reconeguda marca Moschino. A més, la col·lecció busca contribuir a la defensa del territori deltaic i a donar-li visibilitat. És per això que col·labora amb entitats, projectes i associacions vinculades a aquest espai natural, entre els quals hi ha el Parc Natural del Delta de l'Ebre i l'Estació biològica.

La campanya de micromecenatge té com a objectiu recaptar un mínim de 7.327 euros i queden 17 dies per fer-ho possible. Les donacions van des dels 20 fins als 800 euros. Les recompenses estan en la línia de la filosofia de BeKarme, ja que a més de poder aconseguir accessoris de moda, els donants també podran rebre recompenses com una flor de cotó per plantar-la a casa o una rèplica d'anella de flamenc amb numeració original. També hi ha visites a espais del Delta o l'opció de dissenyar una peça personalitzada al costat de la pròpia Karme, al seu taller.

El projecte de la Karme ha estat reconegut l'any 2021 des d'institucions europees (Premi StandUp Mediterranean) i ha estat guanyador dels premis Emprèn 2022 en la categoria de Cultura (Diputació de Tarragona).

tracking