Diari Més

Meteorologia

Protecció Civil manté la prealerta per previsió de pluges a les Terres de l'Ebre

També ha desactivat l'alerta del pla Inuncat a la resta de Catalunya

La pluja va ser la protagonista d'ahir, mentre que avui els ruixats se centrin a l'Ebre.

Protecció Civil manté la prealerta per previsió de pluges a les Terres de l'EbreGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Protecció Civil ha desactivat aquest divendres l'alerta del pla Inuncat, un cop s'ha donat per finalitzat l'episodi generalitzat de pluges a tot Catalunya. Es manté només la prealerta al Baix Ebre, la Terra Alta i el Montsià. Des del dimecres passat s'han registrat importants registres de pluja acumulada en diferents punts del territori. També es va donar algun episodi més problemàtic, per exemple, a Sant Hilari Sacalm (Selva), on una forta pedregada va tapar els embornals i va causar inundacions a domicilis i baixos.

D'altra banda, entre les 2 del migdia i les 9 del vespre d'ahir, els Bombers van registrar una quarantena d'avisos relacionats amb les pluges, la majoria d'ells per branques caigudes, petits despreniments de roques a carreteres i inundacions i filtracions d'aigua. Tot i això, no s'han produït incidents rellevants més enllà d'afectacions puntuals en el trànsit.

Finalment, i d'acord amb la informació proporcionada pel Servei Meteorològic de Catalunya, alguns dels valors actualitzats de precipitació acumulada ahir a la nit han estat els 67,5 l/m2 d'Ulldecona, 65,7 l/m2 a Mont-roig del Camp, 57,6 l/m2 a Vinyols i els Arcs, 49,9 l/m2 a l'Ametlla de Mar o 44,5 l/m2 a Malgrat de Mar.

tracking