Diari Més

Policial

Investigats per capturar aus protegides usant cola a Tortosa

Les aus capturades, que es trobaven en perfectes condicions, van ser alliberades al medi natural

Les aus capturades amb cola al Rastre de Tortosa van ser alliberades al medi natural.

Investigats per capturar aus protegides usant cola a TortosaGuàrdia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Local de Tortosa va fer el cap de setmana passat un dispositiu conjunt amb el Seprona de la Guàrdia Civil ja que tenien coneixement que es podia estar realitzant caça furtiva d'aus fringíl·lides protegides a la zona del Rastre.

Els agents van sorprendre dos veïns de Tortosa que feien servir ocells engabiats per atraure altres amb el seu cant. Així els ocells acudien al lloc, on havien disposat unes trampes amb cola per impedir a les aus que marxessin volant.

Es va procedir a investigar penalment els autors, responsables de delictes de caça i contra la fauna, tipificats al Codi Penal. A més es van presentar diligències penals al Jutjat en funcions de Guàrdia dels de Tortosa, confeccionant igualment les corresponents denúncies administratives que es van traslladar al Departament d'Acció Climàtica de la Generalitat.

Les arts de caça il·legals, com ara varetes i la cola o lliga, on els animals queden atrapats després d'acostar-se pel cant de l'au esquer engabiada, van ser intervingudes.

Les aus capturades, que es trobaven en perfectes condicions, tres exemplars de gafarró (serinus serinus) i una cadernera (carduelis carduelis), van ser alliberades al medi natural, al costat de l'ocell cantor, un exemplar d'ocell fringíl·lid de tipus papamosques gris (muscícapa striata), que està inclòs al Catàleg Nacional d'Espècies Amenaçades d'Especial Protecció.

tracking