Diari Més

Policial

Denuncien sis pescadors professionals per pescar de forma il·legal al Delta de l'Ebre

Durant l'operatiu conjunt de la Guàrdia Civil i els Mossos es van intervenir 40 arts de pesca que estaven calats irregularment

L'operatiu contra la pesca il·legal es va fer a la zona de la Gola del Migjorn a Sant Jaume d'Enveja.

Denuncien sis pescadors professionals per pescar de forma il·legal al Delta de l'EbreCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d'Esquadra de la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) i la Unitat Marítima (UMAR) juntament amb agents del Destacament de Protecció de la Naturalesa (DEPRONA) de la Guàrdia Civil van dur a terme un operatiu per detectar el calament d'arts de pesca il·legals en determinades ubicacions del Delta de l'Ebre. El resultat d'aquest operatiu va permetre denunciar administrativament sis pescadors professionals per les infraccions detectades, així com la intervenció de més de 40 línies de diverses arts de pesca.

El passat 18 de maig els agents dels dos cossos es van desplaçar fins a la desembocadura del riu Ebre on van poder localitzar xarxes de pesca calades de forma irregular dins del refugi de pesca de la zona coneguda com la Gola del Migjorn (Sant Jaume d'Enveja), trobant-se aquestes amagades i sense senyalitzar per dificultar-ne la detecció. Aquest fet és especialment greu, atès que la no-senyalització d'aquestes arts de pesca genera un perill per a la navegació de les embarcacions, que poden quedar atrapades en aquestes xarxes.

Les denúncies seran trameses al Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, que és competent en aquesta matèria.

El Seprona de la Guàrdia Civil a Tarragona està al servei de la ciutadania per tractar aquest tipus d'assumptes, col·laborant amb tots els organismes amb responsabilitat en la cura de la natura. El telèfon 062 de la Guàrdia Civil està disponible les 24 hores al dia, 365 dies l'any.

tracking