Diari Més

Salut invertirà 5,2 MEUR per ampliar els CAP de Roquetes i l'Ametlla de Mar

A Roquetes es concentrarà la rehabilitació ambulatòria i a l'Ametlla s'inclouran 13 nous espais assistencials

Imatge d'arxiu del CAP de Roquetes.

Salut invertirà 5,2 MEUR per ampliar els CAP de Roquetes i l'Ametlla de MarGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Salut ampliarà els Centres d'Atenció Primària (CAP) de l'Ametlla de Mar i Roquetes, al Baix Ebre, per 5.203.070,71 euros. La mesa de contractació de Salut ha adjudicat les obres a la UTE Roig Altuna i Ura, que han d'estar acabades l'any que ve.

El CAP de Roquetes tindrà un espai nou de 1.068 m2 on s'ha de traslladar tota l'activitat de rehabilitació ambulatòria de baixa i mitja complexitat que ara es fa a l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC) i al CAP Baix Ebre, també a Tortosa.

Salut argumenta que el servei estarà en una «localització de més fàcil accés per la població». El CAP de l'Ametlla de Mar guanyarà 819,45 m2 construïts en un solar adjacent de titularitat municipal, i disposarà de tretze nous espais i consultes.

L'ampliació del CAP Roquetes costarà 2.907.990,69 euros i acollirà tota l'activitat de rehabilitació ambulatòria del CAP Baix Ebre, que està al barri de Ferreries de Tortosa, i part de la rehabilitació ambulatòria de baixa i mitja complexitat de l'HTVC.

L'espai alliberat al CAP Baix Ebre es destinarà a noves consultes d'atenció continuada com a la base d'ambulàncies, que actualment es troba ubicada al CAP El Temple de Tortosa. Els espais de rehabilitació actuals de l'Hospital es podran destinar «a activitat assistencial específica d'un hospital de referència», apunten des de Salut.

El CAP L'Ametlla de Mar, que es va posar en funcionament l'any 1991, té 1.188,56 metres quadrats, distribuïts en una planta baixa i dues plantes i disposa de 15 consultes i espais assistencials. L'ampliació costarà 2.295.080,02 euros i permetrà incloure 3 noves consultes d'infermeria, 5 consultes polivalents, 2 consultes de rehabilitació, que també permetran traslladar al CAP aquest servei, 2 boxs polivalents i d'extraccions i, una nova aula d'educació sanitària per a la docència dels residents del centre.

tracking