Diari Més

Societat

Creu Roja atén prop de 3.400 persones a Tortosa durant el 2022

L'entitat també va donar suport a 1.626 persones en situació d'extrema vulnerabilitat l'any passat

Creu Roja Tortosa dona cobertura a 9 municipis de la zona.

Creu Roja atén prop de 3.400 persones a Tortosa durant el 2022Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Durant l'any passat la Creu Roja va arribar a un total de 3.387 persones ateses des de l'assemblea local de . D'aquestes, gairebé un 50% — 1.626 persones —, ho han estat en projectes específicament destinats a usuaris en situació d'extrema vulnerabilitat.

Pel que fa a la cobertura de necessitats bàsiques, l'organització humanitària ha atès un total de 1.480 persones a la zona, a través de 4 projectes, dos d'ells destinats a infants d'entre 0 i 6 anys.

L'atenció a la infància en dificultat social és una de les prioritat de la Creu Roja a Tortosa. Durant el 2022 l'entitat ha prestat suport a 158 nens, nenes i joves en situació de vulnerabilitat, amb projectes que busquen impulsar el seu desenvolupament de manera global, fomentant la seva capacitació, el lleure saludable i hàbits de vida adequats. A més, l'organització compta a la ciutat amb una de les dues llars d'infants que la Creu Roja té a l'Estat, i que actualment acull a 50 menors.

L'acompanyament psicosocial i el treball per combatre la soledat no volguda són els altres dos pilars de l'activitat de Creu Roja a Tortosa. Un dels principals col·lectius al que s'adrecen aquestes accions és el de la gent gran. Un total de 573 persones majors de 60 anys participen en programes de promoció de l'envelliment actiu per millorar les relacions socials, les funcions cognitives i el seu benestar físic i emocional. Per altra banda, l'entitat ha prestat el servei de teleassistència a 271 usuaris durant el 2022, amb els quals es manté un contacte constant i disposen d'atenciódirecta 24h al dia, els 365 dies de l'any. En tot l'any passat es van realitzat un total de 4.119 intervencions des del servei de teleassistència a Tortosa.

En el pla sanitari, l'entitat ha atès un total de 1323 persones des del Centre de Reconeixement Mèdic ubicat a l'avinguda Catalunya i ha ajudat a tramitar la targeta sanitària a 33 persones.

Creu Roja Tortosa ha inaugurat la remodelació de les seves històriques instal·lacions ubicades al carrer Ramon Berenguer IV, 34, després d'una reforma per fer-les més accessibles i adaptar-les a l'activitat que s'hi duu a terme actualment

tracking