Diari Més

Cultura

El Baix Ebre acull una exposició amb fotografies inèdites de Tortosa i el Delta del segle XIX

Les imatges que formen l'exposició van ser captades per Ducloux Laurent, vicecònsol francès a Tortosa i Olivier Ordinaire que va ser-ho a Tarragona

Imatge de l'exposició

El Baix Ebre acull una exposició amb fotografies inèdites de Tortosa i el Delta del segle XIXCEDIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Arxiu Comarcal del Baix Ebre acull l'exposició fotogràfica 'Ducloux &Ordinaire, el testimoni francès', una selecció de 40 imatges del fons Ducloux que ens traslladen a la Tortosa i el Delta de l'Ebre de la segona meitat del segle XIX. La mostra és fruit de la col·laboració entre l'Arxiu Comarcal del Baix Ebre i l'Arxiu del Ripollès, propietari del fons, i va ser inaugurada divendres passat als Reials Col·legis de Tortosa, un acte que va comptar amb l'assistència del director de l'Arxiu del Ripollès, el director dels serveis territorials de Cultura a Girona, el director de l'Arxiu del Baix Ebre, la directora dels serveis territorials de Cultura a l'Ebre, el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Tortosa i el vicepresident del Consell Comarcal del Baix Ebre.

«Tot i que el fons fotogràfic continua sent propietat de l'Arxiu Comarcal del Ripollès, ara podem gaudir al Baix Ebre d'una mostra que ens permet descobrir com era el nostre territori», ha explicat el vicepresident i conseller comarcal de Cultura del Consell Comarcal del Baix Ebre, Francesc Vallespí. Així, entre altres imatges a l'exposició podem observar com eren les barraques del Delta de final del segle XIX, com els veïns del Rastre feien la bugada i estenien la roba perquè s'eixugués o com era l'eixample tortosí amb els quarters i la muralla, avui en dia inexistents.

Les imatges que formen l'exposició van ser captades per Ducloux Laurent (1832- 1918), vicecònsol francès a Tortosa i el seu amic Olivier Ordinaire (1845-1914) que va ser-ho a Tarragona. Unes imatges que ja es recullen al llibre sobre aquests dos testimonis francesos i elaborat pels dos arxius comarcals fa un any.

Pel que fa al fons fotogràfic de la família Ducloux està format per 672 imatges i es va dipositar a l'Arxiu Museu Folklòric de Ripoll, durant la primera meitat del segle XX, per la seua vinculació familiar amb el municipi. I en aquest mateix fons hi havia les fotografies del seu amic. Posteriorment, l'any 2001, el bisbat de Vic va incorporar aquest fons a l'Arxiu Comarcal del Ripollès, amb el qual ha treballat conjuntament l'Arxiu del Baix Ebre, per a recopilar i escollir les imatges que apareixen a l'exposició.

'Ducloux &Ordinaire, el testimoni francès' es pot visitar a la sala d'exposicions de l'Arxiu Comarcal del Baix Ebre fins al 29 d'abril, de dilluns a divendres de 8 del matí a 3 del migdia i els dissabtes de les 5 de la tarda fins a les 9 de la nit.

Una imatge que forma part de l'exposició.

El Baix Ebre acull una exposició amb fotografies inèdites de Tortosa i el Delta del segle XIXCEDIDA

tracking