Diari Més

Meteorologia

Activen la prealerta per fortes pluges a les Terres de l'Ebre a partir de dimecres

Segons Protecció Civil es poden acumular més de 100 l/m2 en 24 hores

Les condicions meteorològiques han millorat.

pluja, pluges, xàfecs, tempesta, aigua, inuncat, paraigüesPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Protecció Civil de la Generalitat ha activat la fase prealerta del pla especial d'emergència INUNCAT, davant la previsió d'intenses pluges. Aquestes podrien deixarmés de 100 l/m2 en 24 horesa les Terres de l'Ebre, Osona, Vallès Oriental i alguns punts de Girona.

Per avui està activat el pla NEUCAT, ja que s'esperen nevades que podrien deixar gruixos de més dos centímetres en cotes superiors als 500 metres a les comarques gironines de l'Alt Empordà, Garrotxa i la Selva.

Les previsions apunten al fet que podria nevar a tot Catalunya, amb més intensitat a les comarques gironines de la Garrotxa, Ripollès i la Selva, així com a Osona i el Vallès Oriental.

Les nevades podran deixar més de deu centímetres de neu, en cotes que se situaran en els 700 metres però que podrien descendir fins als 400.

Per al dimecres, es preveu que la cota de neu se situï en els 900 metres a les comarques tarragonines del Montsià i Baix Ebre.

Protecció Civil també manté activada l'alerta del pla d'emergències PROCICAT pel fort onatge que avui assota tota la costa catalana i que està previst que s'intensifiqui demà, amb onades que podrien superar els quatre metres d'altura.

tracking