Diari Més

Successos

Detenen set integrants d'un grup criminal que intentava un desembarcament d'haixix a Alcanar

Quatre homes van ser capturats en el mateix lloc dels fets i tres més durant la fase d'investigació

Diners, haixix i armes intervingudes.

Detenen set integrants d'un grup criminal que intentava un desembarcament d'haixix a AlcanarMossos

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) de les Terres de l'Ebre van detenir el 16 d'octubre i el 20 de desembre, set homes d'entre 20 i 43 anys presumptament implicats en un desembarcament d'haixix a Alcanar Platja (Montsià). Se'ls atribueixen delictes contra la salut pública, en la seva variant de tràfic de drogues, i pertinença a grup criminal.

Els fets van ocórrer la nit del passat 16 d'octubre quan un grup de persones, vestides de negre, van accedir amb furgonetes a les instal·lacions d'un càmping de la localitat d'Alcanar per tal d'arribar a la seva platja.

Un avís va posar en alerta d'aquest fet als Mossos d'Esquadra que, juntament amb efectius de la Policia Local d'Alcanar, van dirigir-se ràpidament al càmping. Aquesta ràpida actuació policial coordinada va permetre frustrar un desembarcament d'haixix, que ja s'havia iniciat, i detenir quatre homes quan intentaven fugir.

En el mateix lloc dels fets es van localitzar una sèrie d'objectes utilitzats per realitzar aquest tipus de delicte, com són 64 bidons de benzina preparats per proveir les embarcacions que transportaven la droga, una pistola i un fusell per donar protecció al grup i un farcell amb 33 Kg d'haixix.

Arran d'aquests fets, la DIC va iniciar una investigació per identificar els membres del grup criminal, esbrinar el seu modus operandi, les rutes i distribució de la droga. Així, les gestions d'investigació van permetre, dos mesos més tard, la detenció de tres persones més, membres d'aquest grup criminal, que també havien organitzat i participat en l'execució del delicte.

En el marc d'aquesta segona fase de la investigació, a banda dels tres detinguts, els investigadors van portar a terme el 20 de desembre l'entrada i escorcoll en tres domicilis i un magatzem utilitzats pels membres del grup criminal. Allà es van localitzar un fusell, dues escopetes i una pistola pneumàtica, així com punys americans, una defensa elèctrica, armes blanques i munició diversa.

En aquestes entrades i escorcolls també es van intervenir 28.000 euros en efectiu, una màquina per comptabilitzar bitllets i 2,5 kg de haixix. Els set detinguts van passar a disposició judicial davant el jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia d'Amposta i l'autoritat judicial va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Una de les armes llargues intervingudes.

Detenen set integrants d'un grup criminal que intentava un desembarcament d'haixix a AlcanarMossos

Material utilitzat per al trasllat de la droga.

Detenen set integrants d'un grup criminal que intentava un desembarcament d'haixix a AlcanarMossos

Es van intervenir 33 kg d'haixix.

Detenen set integrants d'un grup criminal que intentava un desembarcament d'haixix a AlcanarMossos

tracking