Diari Més

Societat

Móra d'Ebre, Benissanet i Miravet demanen una depuradora en lloc de la canonada que preveu l'ACA

El disseny actual de la línia travessa les finques privades paral·leles al camí de les Sènies

Els tres alcaldes s'han reunit amb Samuel Reyes,

Móra d'Ebre, Benissanet i Miravet demanen una depuradora en lloc de la canonada que preveu l'ACACedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'alcalde de Móra d'Ebre, Rubén Biarnés, el de Benissanet, Xavier Arbó, i el de Miravet, Toni Llambrich, han demanat una depuradora que doni servei als municipis en lloc de la canonada de sanejament que preveu l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), en el marc del projecte de la línia de sanejament de Benissanet. En una reunió mantinguda ahir dimecres amb el director de l'ACA, Samuel Reyes, els tres batlles van defensar que el projecte actual «no és la millor alternativa des del punt de vista del territori». Aquest projecte, que uneix Benissanet amb l'estació depuradora de Móra d'Ebre, inclou una estació de bombament a Benissanet i una canonada que transcorre per les finques privades paral·leles al camí de les Sènies.

A parer dels tres alcaldes, la «solució correcta» seria una depuradora que donés servei als seus municipis, un equipament que, al seu parer, permetria millorar l'estat ecològic de les aigües superficials i subterrànies.

Els alcaldes han elogiat la «bona voluntat» de l'ACA per estudiar «totes les possibilitat que ofereix el territori» i per aturar «de forma temporal» l'execució del projecte mentre es fa l'estudi d'alternatives «que s'ha acordat».

tracking