Diari Més

Economia

L'Ajuntament d'Amposta adjudica per 2,6 MEUR la implantació d'un sistema de gestió digital de la documentació

La implantació, que assumirà una filial Deutsche Telekom, s'allargarà durant quatre anys

Imatge d'arxiu de l'Ajuntament d'Amposta.

Amposta «optimitza» el pressupost amb una modificació de 732.000 eurosACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament d'Amposta ha adjudicat per 2,6 milions d'euros el projecte per implantar la gestió digital de la documentació digital a T-Systems, filial de la companyia alemanya Deutsche Telekom. El procés de digitalització i traspàs de dades al núvol, que s'allargarà durant quatre anys, vol simplificar els processos administratius per a ciutadans i empreses, al mateix temps que oferir una major transparència i agilitat. Fins aquests moments, el consistori atenia les gestions d'una població de 20.000 veïns amb diferents solucions i desenvolupaments bàsics, amb un ús molt limitat de les eines digitals. L'adjudicació, prevista fa dos anys, s'ha retardat per la impugnació d'una part del plec de clàusules per part d'una de les empreses aspirants.

«Avui, i de forma extraordinària com a ciutat de més de 20.000 habitants, encara funcionem amb paper. Sí que tenim a disposició de la ciutadania l'aportació de documentació o presentació d'instàncies via telemàtica però ho fem a força de voluntat. Sovint la instància acaba sent impresa en paper i donada en mà a l'àrea corresponent perquè la gestioni. Aquí no hi ha un seguiment efectiu de la resolució o de que cada actor ha fet la part que li toca. Ha funcionat molt així i quan vam entrar ens en vam adonar que s'havia de canviar», ha argumentat l'alcalde, Adam Tomàs.

Segons la mateixa empresa T-Systems, aquesta organització ha afavorit la creació de compartiments estancs d'informació entre diferents departaments. Això, a més, estava generant uns costos de manteniment molt alts. El consistori ha utilitzat els últims anys el programa Actio de la Diputació de Tarragona de forma simultània amb els tràmits manuals, però el 2019 va decidir donar el salt a un sistema de gestió de la informació per una ciutat de les seves dimensions.

Es tracta, segons resumeix l'alcalde, de millorar l'atenció ciutadana, però també «garantir que les dades siguin compartides». «Ara tenim un programa per al padró, un per als recursos humans... La idea és treballar amb un mateix sistema per compartir dades i que sigui. Hi haurà un estalvi important de recursos econòmics, un increment de l'eficiència i, sobretot, una millora de l'atenció als ciutadans i treballadors», ha indicat.

El projecte de T-Systems preveu implantar un sistema «integral i integrat», orientat cap a la «dada única i allotjat al núvol», amb la idea de promoure una «visió global» i «gestió transversal» a l'hora de prestar serveis públics. El procés d'implantació de l'administració electrònica TAO 2.0 d'aquesta empresa s'allargarà quatre anys. Durant aquest temps es planificarà i executarà la migració al núvol de totes les aplicacions pròpies i de tercers actuals.

El contracte també inclou l'anàlisi de dades en el model de gestió per ajustar la presa de decisions a les necessitats reals així com l'automatització de tasques per millorar l'atenció ciutadana i a les empreses per part dels treballadors municipals. Segons ha precisat Tomàs, l'adjudicació inclou el manteniment del sistema al llarg de dotze anys. T-Systems, en aquest sentit, assegura que disposa d'un pla de gestió del canvi per «acompanyar» i formar els treballadors durant el procés de transformació.

tracking