Diari Més

L'Hospital d'Amposta tornarà a atendre parts a partir del febrer

Des de la pandèmia les usuàries eren derivades a parir a la Clínica Terres de l'Ebre de Tortosa

Pla general de la façana principal de l'Hospital Comarcal d'Amposta.

Hospital AmpostaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Hospital Comarcal d'Amposta recuperarà a partir del pròxim mes de febrer el servei de parts, que s'havia traslladat a la Clínica Terres de l'Ebre de Tortosa des de l'ordenació assistencial hospitalària que va fer Salut durant la pandèmia. L'àrea ginecològica i obstètrica del centre farà millores per humanitzar l'atenció de les mares. La unitat tindrà servei de 24 hores per a possibles eventualitats i també es faran les intervencions de cirurgia ginecològica. D'altra banda, s'ha arribat un acord amb l'Institut Mèdic d'Amposta per a la Dona (IMAD) per a traslladar els parts que atenen de manera privada de pacients que són d'Amposta a l'Hospital Comarcal.

Els «bons resultats econòmics que ha tingut l'Hospital», segons ha destacat l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, permetran millores al centre per atendre «totes les necessitats de la dona, garantint la seguretat mèdica i assistencial» i oferint-li «un acompanyament profund en aquest procés de canvi».

S'adaptarà un espai específic per a les embarassades i els nounats, «per donar més caliu a la seva estada a l'Hospital» i «s'humanitzaran al màxim els parts», amb pràctiques com «el pell amb pell» o permetre l'acompanyament a la dona quan se li fa una cesària.

L'Hospital s'alinearà amb el projecte Vincles, el programa de criança dirigit a famílies amb infants i a embarassades del Servei d'Intervenció Socioeducatiu 03 (SIS03) i la Biblioteca Sebastià J. Arbó, de l'Ajuntament d'Amposta. S'introduiran figures professionals al servei de la dona per a l'acompanyament emocional i psicològic i es crearan espais grupals i de suport individualitzat des de l'inici de l'embaràs, el naixement i durant el postpart.

tracking