Diari Més

Medi Natural

Denunciat per instal·lar 22 paranys per capturar ocells al Montsià

Els Agents Rurals van trobar en la mateixa finca 6 ocells morts, 5 d'ells d'espècies protegides

Imatge dels paranys i dels ocells capturats.

Denunciat per instal·lar 22 paranys per capturar ocells al MontsiàAgents Rurals

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Durant la inspecció d'una crema de restes vegetals no apagada en una finca particular de la comarca del Montsià, els Agents Rurals van localitzar un ocell tallarol de casquet mort capturat per un parany tipus cep camuflat (ratera).

Aquest fet va portar els Agents Rurals a inspeccionar tota la finca localitzant 22 ceps instal·lats i un total de 6 ocells morts (1 tallarol de casquet, 3 verdums, 1 tord comú i 1 pit-roig). Tots els ocells trobats, a excepció del tord, pertanyen a espècies de fauna salvatge autòctona protegides a Catalunya. El mètode per a la seva captura és il·legal donat que el cep és un sistema totalment prohibit.

La caça d'espècies protegides de fauna silvestre està penat entre 6 mesos i 2 anys de presó, o multa de 8 a 24 mesos i, en tot cas, inhabilitació per caçar de 2 a 4 anys. En canvi, l'ús per a la caça d'instruments o arts d'eficàcia destructiva o no selectiva per la fauna té una pena de presó de 4 mesos a 2 anys, o multa de 8 a 24 mesos i, en tot cas, inhabilitació per caçar de 1 a 3 anys.

tracking