Diari Més

Policial

Intervenen a Deltebre 34 animals de diferents espècies protegides

Entre aquests hi havia ànecs, cotorres i periquitos exòtics

Imatge de dos dels ànecs intervinguts.

Intervenen a Deltebre 34 animals de diferents espècies protegidesGuàrdia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El passat 15 de novembre agents del Seprona van realitzar una inspecció en un recinte privat ubicat a la localitat de Deltebre davant la certesa que podia haver-hi en captivitat diferents animals pertanyents a espècies protegides. Com a resultat, es van trobar diferents cotorres i periquitos exòtics, així com altres espècies autòctones com l'ànec blanc (Tadorna tadorna) o la tortuga mora (Testudo graeca), entre d'altres.

Com que el propietari no va poder acreditar la legal tinença i la traçabilitat de tots els animals, es va procedir a prendre-li declaració en qualitat d'investigat per una suposada comissió de delicte relatiu a la protecció de la fauna. A més, van confiscar 34 espècimens.

Per a la pròpia seguretat dels animals, els exemplars autòctons intervinguts van quedar a l'estació biològica del Canal Vell, adscrita al Parc Natural del Delta de l'Ebre per recuperar-los i reintroduir-los al medi, mentre que els inclosos a CITES, van quedar sota la cura provisional del propietari, comunicant el fet al del Ministeri per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic.

En la inspecció realitzada, es va observar que els exemplars d'ànec blanc havien estat mutilats a l'articulació de les seves ales.

El Seprona de la Guàrdia Civil, és la unitat especialment encarregada de vetllar pel compliment de les disposicions que tendeixin a la conservació de la naturalesa i medi ambient, dels recursos hidràulics així com de la riquesa cinegètica, piscícola forestal i de qualsevol altra índole relacionada amb la naturalesa.

Tambçe es va n trobar periqu

Intervenen a Deltebre 34 animals de diferents espècies protegidesGuàrdia Civil

tracking