Diari Més

Empreses

L'empresa química Ercros tancarà la fàbrica de producció de Flix a partir del gener

L'Ajuntament assegura que la decisió no els sorprèn i lamenta que afecta llocs de treball directes i indirectes

L'empresa química Ercros tancarà la fàbrica de producció de Flix a partir del generACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'empresa Ercros tancarà la fàbrica de Flix a partir del gener. L'empresa justifica el tancament amb la fi dels contractes de subministrament d'àcid clorhídric i la fabricació exclusiva per a un client de fosfat bicàlcic, segons ha confirmat l'ACN.

Segons indica, ha estat «impossible»renovar-los pel context actual dels mercats internacionals i les perspectives d'evolució. L'alcalde de Flix, Francesc Barbero, ha apuntat que l'anunci «no els sorprèn», però «els preocupa». Ercros comptabilitza que la decisió afectarà 50 empleats, tot i que l'Ajuntament eleva el nombre a un centenar de llocs de treball, entre directes i indirectes.

L'empresa i els sindicats de treballadors han iniciat les negociacions per procedir al tancament definitiu del centre, que continuarà la seva activitat fins a l'1 de gener de 2023. A partir de llavors, Ercros deixarà d'operar a Flix, després de 125 anys d'activitat. Les línies de producció d'àcid clorhídric i la fabricació exclusiva per a un client de fosfat bicàlcic eren les últimes de la planta de Flix, on treballen mig centenar d'empleats d'Ercros.

tracking