Diari Més

Memòria històrica

Flix reviurà el final de la Batalla de l'Ebre del 16 al 20 de novembre

El nucli antic comptarà amb la presència de 160 recreadors de setze grups d'arreu del país

Els actes s'iniciaran el pròxim dia 16, a les set de la tarda.

Flix reviurà el final de la Batalla de l'Ebre del 16 al 20 de novembreAjuntament Flix

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pròxim cap de setmana del 19 de novembre, el municipi de Flix es traslladarà de nou a l'any 1938 des de la primera ocupació franquista a l'abril fins al final de la batalla de l'Ebre. Per a fer-ho, comptarà amb la presència de cent seixanta recreadors de setze grups d'arreu del país i vehicles militars de l'època, tots ells ambientant el nucli antic per oferir una immersió en l'època que de ben segur no deixarà a ningú indiferent.

Els actes s'iniciaran el 16 de novembre, a les set de la tarda, amb la inauguració de l'exposició Mossos d'Esquadra. Segona República i Guerra Civil 1931- 1939 instal·lada a Ca Don Ventura i que es podrà visitar fins al 27 de novembre en horari de 18.30 a 20.30 hores. En finalitzar la inauguració, el Sotsinspector Fèlix González Fraile, cap del Servei Històric del Cos de Mossos d'Esquadra oferirà la conferència Els Mossos d'Esquadra i la Guerra Civil Espanyola. Els actes continuaran el dijous 17 de novembre, a dos quarts de set de la tarda, amb la presentació de l'últim llibre de l'escriptor flixanco Andreu Carranza, La tomba de l'Ebre, una novel·la històrica d'amor i guerra on el riu Ebre n'és el protagonista. El dissabte, 19 de novembre, serà el dia en què tindrà lloc la recreació del final de la Batalla de l'Ebre. S'iniciarà a les 16.15 h., i aquest any tindrà com a novetat el canvi d'ubicació, traslladant-se del passeig de l'Ebre al carrer de l'Era Nova, a la zona del Calvari. En aquest instant, centenars de recreadors escenificaran els darrers moments bèl·lics de la Batalla de l'Ebre, amb una acurada ambientació, tant en combats, estris i material explosiu. D'aquesta manera, el públic assistent podrà presenciar els combats entre l'avanç de les tropes franquistes i la resistència dels soldats republicans i civils que es retiren.

Tot i així, la jornada s'iniciarà de bon matí amb una fira militaria ubicada a la plaça del Mercat de Flix i amb el museu viu amb diorames desplegats pel poble, novetat de l'últim any. Tots els recreadors participants s'ubicaran per diferents espais del poble desplegant escenaris completament ambientats en l'època i teatralitzant escenes que permetran a l'espectador fer un viatge en el temps i conèixer moltes dades i curiositats. Per visitar els diorames caldrà inscriure's prèviament a través del web www. flix.cat.

tracking