Diari Més

Activitats

Fer de la descoberta una experiència

Aquest cap de setmana el II Festival Senderista de la Costa Daurada-Terres de l'Ebre s'endinsa a Tivissa, Pratdip i Vandellòs-l'Hospitalet de l'Infant

Les rutes senderistes proposades es fan de la mà de guies professionals.

Fer de la descoberta una experiènciaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Promocionar i donar a conèixer de manera lúdica els atractius naturals i paisatgístics del nostre territori. I fer-ho, a més, de la mà de guies experts locals. Aquesta és la filosofia del Festival Senderista de la Costa Daurada-Terres de l'Ebre, una iniciativa de la revista Descobrir Catalunya en col·laboració amb la Diputació de Tarragona i els consells comarcals de la Conca de Barberà, l'Alt Camp, el Baix Camp i la marca turística Terres de Mestral. Si el cap de setmana passat les activitats del Festival Senderista es van desenvolupar a les Muntanyes de Prades, des d'avui i durant el cap de setmana tindran lloc una vintena de sortides i activitats a l'entorn natural dels municipis de Tivissa, Pratdip i Vandellòs-l'Hospitalet de l'Infant.

El programa inclou un plegat de rutes senderistes per aquest territori, i es complementa amb activitats com la descoberta de camins empedrats, passejades per la platja, ascensos a cingles i cims emblemàtics, visita al Molí d'Oli de Vandellós, snorkel guiat o caiac a l'Ebre, entre altres.

L'experiència proposada té com a principal atractiu la descoberta del territori d'una manera experiencial, i amb el valor afegit que els guies professionals acompanyaran els senderistes en grups reduïts per tal d'aportar màxima seguretat en cada ruta, gràcies a la seva formació i experiència a la muntanya.

Alhora, col·laboraran en la interpretació de l'entorn natural i cultural, posant especial atenció en racons i detalls del trajecte. Així, per exemple, en la sortida Camins empedrats al capvespre, que es farà avui a Tivissa per veure la posta de sol des de la Llena passant per l'ermita de Sant Blai tot seguint els camins empedrats de ferradura, en Quimo, geòleg local, explicarà aspectes geològics de les muntanyes.

Altres propostes són una passejada de tardor per la platja de l'Almadrava, a l'Hospitalet de l'Infant, una ruta a peu per descobrir el Coll de Balaguer entre búnquers i trinxeres de la Guerra Civil en el paratge natural de la Rojala-el Torn (L'Hospitalet de l'Infant) o l'Ascens a la Tossa de Tivissa.

En finalitzar cada una de les propostes guiades, hi haurà una activitat complementària i un tastet de productes del territori. El preu de cada sortida té un cost de 15 euros per als adults (a partir dels 16 anys) i de 3 euros dels 7 fins als 15 anys.

A més, en el marc del Festival Senderista, s'ha organitzat un concurs fotogràfic al voltant dels indrets que es visitin i de les activitats que es duguin a terme. Els participants hauran de publicar les imatges a les xarxes socials, amb l'etiqueta #SenderistaFest22, i els guanyadors rebran productes i experiències locals, així com una subscripció a la revista Descobrir Catalunya.

Per a més informació es pot consultar la web festivalsenderistacostadaurada.cat.

Les rutes senderistes proposades es fan de la mà de guies professionals.

Fer de la descoberta una experiènciaCedida

tracking