Diari Més

L'arrossejat i el peix de llotja tanquen el calendari gastronòmic 'calero'

Nou restaurants participen en les 11es jornades amb menús especials

Dissabte se celebrarà la 36a Diada de l'Arrossejat.

L'arrossejat i el peix de llotja tanquen el calendari gastronòmic 'calero'Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El calendari gastronòmic de l'Ametlla de Mar encara la seva última gran cita de l'any amb les XI Jornades del Peix de Llotja i de l'Arrossejat. Divendres es donarà el tret de sortida a aquesta darrera proposta temàtica, que s'allargarà fins al diumenge 16 d'octubre. El peix acabat d'arribar de la barca a la llotja i de la llotja al plat serà el principal protagonista dels menús especials per a l'ocasió que han creat participants en les jornades. En total, enguany es podran degustar les propostes de nou establiments diferents: El Astillero, El Pescador, Golpe deStado al Restaurant Nàutic, La Serra, La Subhasta - Espai Gastronòmic, Les Veles, L'Ancla, Ma&Ro i Pica Pica. Els menús oscil·len entre els 25 i els 38 euros i tots estan maridats amb vins de la DO Terra Alta, en una aposta clara per potenciar els productes del territori ebrenc.

Suquets, peix fregit, marisc i cassoletes són algunes de les propostes que no falten en aquests menús elaborats exclusivament per a les Jornades. Una altra de les propostes que no hi fa falta en cap de les propostes que fan els nou establiments participants és l'arrossejat. Sigui amb gambes, galeres, calamar, llagostins, sípia o cranc, aquest plat és un dels grans protagonistes d'aquesta cita.

Aquells que vulguin tastar aquesta creació gastronòmica tradicional de la cala poden reservar-se el pròxim dissabte, dia 8. I és que a partir de les 5 de la tarda, es durà a terme la 36a edició de la Diada de l'Arrossejat a la zona de la Confraria de Pescadors. Nombrosos cuiners amateurs de l'Ametlla elaboraran aquest plat típic de la cuina marinera en el concurs de l'arrossejat que permetrà veure als assistents les claus de la seva preparació i cocció, seguint el procés tradicional. A més, es podrà degustar el plat, amb degustacions a un euro i es podrà gaudir d'activitats culturals.

tracking