Diari Més

Medi Ambient

Netegen una de les llacunes de la reserva natural de Sebes de Flix per propiciar la biodiversitat

Els voluntaris apunten que el canvi d'usos de l'embassament per part de les empreses elèctriques afecta els aiguamolls

Netegen una de les llacunes de la reserva natural de Sebes de Flix per propiciar la biodiversitatACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Prop d'una desena de voluntaris han participat aquest dissabte en l'estassada de la llacuna del Mas deldirector, a la reserva natural de Sebes de Flix (Ribera d'Ebre). L'acció, que es divideix en dues jornades, ha consistit en la retirada manual de l'excés de canyes i boga. La iniciativa serveix per mantenir els canals de connexió entre el riu i la llacuna i de retruc, facilitar les nidificacions d'animals en perill d'extinció com el bitó.

El president del Grup Natura Freixe, Òscar Bosch, ha lamentat que el canvi d'usos de l'embassament de les empreses elèctriques ha afectat al conjunt d'aiguamolls de la reserva i han provocat variacions del nivell de l'aigua que haurien dificultat la conservació de la flora i fauna de l'espai.

Prop d'una desena de voluntaris han netejat una de les llacunes de la reserva natural de Sebes de Flix (Ribera d'Ebre) aquest dissabte al matí, amb l'objectiu de propiciar la biodiversitat de la zona. La llacuna del Mas del director, creada artificialment fa quasi trenta anys, és l'hàbitat natural de diverses espècies que es troben en perill d'extinció.

tracking