Diari Més

Cultura

El curtmetratge d'animació 'Roberto' guanya la sisena edició del Festival de Cinema de la Terra Alta

L'In-FCTA recupera el contacte entre cineastes professionals i amateurs després de dos anys

La gala de cloenda de l'In-FCTA s'ha celebrat aquest al camp de futbol de Bot.

El curtmetratge d'animació 'Roberto' guanya la sisena edició del Festival de Cinema de la Terra AltaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El curtmetratge d'animació 'Roberto' de Carmen Córdoba ha estat el guanyador de la sisena edició de l'In-FCTA, el Festival de Cinema de la Terra Alta. L'obra tracta sobre l'amor, l'autoestima i els cànons de bellesa actuals. Pel que fa a la secció amateur, 'Berta' de Violetta Mariani s'ha emportat el primer premi.

Els premiats s'han donat a conèixer aquest dissabte en una gala de cloenda a Bot, on s'ha concentrat el gruix d'activitats del certamen. En una setmana, s'han projectat una quinzena curts professionals i set d'amateurs, a més de pel·lícules fora de concurs. El seu director, l'actor Ivan Massagué, ha destacat que el 60% del públic és forà i ha assegurat que el festival ja «té un peu dins els circuits» després de sis edicions.

L'obra 'Roberto' és l'òpera prima de Carmen Córdoba i ja acumula més de 160 premis en festivals estatals i internacionals i ha estat seleccionada en 350 ocasions. També ha estat candidat a millor curt d'animació a la passada edició dels Goya. Actualment es troba en circuits de festivals i únicament es pot veure en aquests certàmens.

Al llarg de la vetllada d'aquest dissabte s'han donat a conèixer la resta de guardons de l'In-FCTA, tant de la secció professional com amateur. En la secció HighLand Pro, el públic ha premiat 'Pocos, buenos y seguros' d'Ales Payà i Gorka Lasaosa. Els premis a millor actor, actriu i direcció se l'han endut respectivament Kenai White -per 'Desviación típica'-, Camila Gómez Duval -per 'Cliché!'- i Pol Digger -per 'Work it class!'.

Pel que fa a la secció amateur, HighLand, la menció d'honor ha estat per 'Alba' de Jordi Sallén, Lo Fato del Públic per'Ring of farias', de Miquel Bladé i finalment la menció d'honor del públic per 'El diablo que me persigue', una obra d'Anna Guimerà.

El jurat que s'ha encarregat d'escollir les obres guanyadores ha estat format per l'actriuMalena Alterio, els actorsFrancesc OrellaiCanco Rodríguez, i la directora de càstingDéborah Borque. El veredicte s'ha fet públic aquest dissabte a la nit al camp de futbol de Bot, on s'ha celebrat la gala de cloenda de la sisena edició del Festival de Cinema de la Terra Alta. L'entrega de premisdel certamen s'ha iniciat més tard del previst a causa de problemes amb les connexions elèctriques de les instal·lacions. Un cop resolts, els actors Jordi Díaz i Juli Fabregas han amenitzat la vetllada.

L'actor i director de l'In-FCTA, Ivan Massagué, ha reivindicat que aquest és un projecte que treballa per descentralitzar la cultura. «Hem de sortir de Madrid, Barcelona, Tarragona i capitals i venir cap aquí. Esperem que sigui un referent per totes aquelles persones que vulguin treballar i exposar la seva feina i la seva creativitat», ha afirmat a l'ACN.

tracking