Diari Més

En nou mesos s'han tractat a l'Ebre 45 casos de violència sexual i maltractament greu en menors

L'Equip Funcional d'Experts de l'ICS es va posar en funcionament el novembre del 2021

Integrants d ela unitat EFE de les Terres de l'Ebre.

En nou mesos s'han tractat a l'Ebre 45 casos de violència sexual i maltractament greu en menorsICS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En nou mesos el Grup especialitzat en el tractament de casos de violència sexual i maltractament greu en infants i adolescents de la Regió Sanitària de les Terres de l'Ebre ha tractat un total de 45 casos.

El passat mes de novembre de 2021 es posava en marxa l'Equip Funcional d'Experts (EFE), com es denomina la unitat, integrada per una pediatra, una treballadora social de l'ICS Terres de l'Ebre i una psicòloga de l'Institut Pere Mata.

La posada en marxa d'aquest Equip, de referència per a tota la Regió Sanitària Terres de l'Ebre, respon a un projecte del Departament de Salut que inclou la creació de 8 EFE a tota Catalunya.

El servei a Terres de l'Ebre està ubicat a l'Edifici Ribera d'Ebre, a l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, i el contacte es pot fer a través del telèfon de contacte (634 27 66 98) o per correu electrònic a efe.ebre.ics@gencat.cat.

L'EFE s'activa des del moment que arriba la notificació de sospita o certesa de possible violència sexual i/o de maltractament físic greu sobre un infant o adolescent, que no requereixi atenció al servei d'Urgències.

L'informe que genera el Grup EFE aporta les valoracions des del punt de vista clínic, psicològic i social.

A més del diagnòstic, tractament inicial i seguiment dels casos, els professionals d'aquests equips també col·laboren en la prevenció i la detecció de les situacions de risc, treballant conjuntament amb els professionals del territori i en coordinació amb els professionals d'altres àmbits (departaments de Drets Socials, d'Educació, de Justícia, d'Interior, etc.) que són agents imprescindibles per detectar, prevenir, atendre i fer el seguiment de possibles situacions de violència sexual o maltractament greu.

tracking