Diari Més

7,5 milions per a programes de sostenibilitat turística a Deltebre i Mont-roig del Camp

L'objectiu és impulsar la seva transformació cap a un model basat en la sostenibilitat mediambiental, socioeconòmica i territorial

Els visitants passejant en una en barca durant la festa de l'arròs de Deltebre.

7,5 milions per a programes de sostenibilitat turística a Deltebre i Mont-roig del CampACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els municipis de Deltebre (Baix Ebre) i Mont-roig del Camp (Baix Camp) rebran 7,5 milions d'euros per desenvolupar projectes en el marc de la convocatòria ordinària del Programa de Plans de sostenibilitat turística en destinacions 2022.

Els diners els aporten la Generalitat (2,7 milions), les entitats locals executores dels plans (2,7 milions) i la Secretaria d'Estat de Turisme (2,1 milions). L'objectiu és impulsar la transformació de les destinacions turístiques cap a un model basat en la sostenibilitat mediambiental, socioeconòmica i territorial. També donar suport al desenvolupament d'estratègies de resiliència davant dels nous reptes als quals s'enfronta el sector turístic.

La valoració que ha fet la Direcció General de Turisme per atorgar la subvenció ha tingut en compte que els projectes incloguessin actuacions que donessin resposta mínimament a cada un dels quatre eixos que marcaven les bases, la transició verda i sostenible, l'eficiència energètica, la transició digital i la competitivitat.

El programa ordinari de Plans de Sostenibilitat Turística en Destinacions (PSTD) es convoca amb caràcter anual des de l'any 2020. La pròxima convocatòria ordinària està prevista per a l'any 2023. Actualment, estan en desenvolupament dos plans d'aquest tipus a Torroella de Montgrí (Baix Empordà) i a la comarca de la Val d'Aran, amb una inversió global de poc més de sis milions d'euros.

tracking