Diari Més

Escapades

El Delta de l'Ebre, a la mida dels petits

Els dies 4 i 5 de juny MónNatura celebra el desè aniversari amb una nova edició de La Festa dels Menuts

La canalla podrà navegar amb barques de perxar.

El Delta de l'Ebre, a la mida dels petitsMónNatura

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ara fa deu anys es posava en marxa el centre MónNatura Delta, un espai pensat i dissenyat per conèixer a fons el Delta de l'Ebre des d'àmbits com la biodiversitat o els valors mediambientals.

Una de les accions que organitza MónNatura de manera periòdica és la Festa dels Menuts, un cap de setmana farcit d'activitats pensades perquè els petits de la casa descobreixin l'entorn a la vegada que es diverteixen en família. Enguany, la cita serà el primer cap de setmana de juny, i el programa inclou activitats i tallers a la seva mida.

Així, durant tot el dia es faran petits Tastets de biodiversitat, amb sortides naturalistes per conèixer l'entorn; un Joc de les espècies exòtiques per descobrir les espècies invasores i les pròpies del territori; una activitat sobre els microplàstics i un Joc de Pesca per aprendre a pescar al rall, una art de pesca tradicional a la zona.

A més, hi haurà diversos espais habilitats on les famílies podran experimentar amb els sentits: a Els amics d'en Crusó, hi trobaran una vintena d'andròmines de fusta per descobrir els mecanismes mitjançant el joc. Al Land Art, podran participar en l'elaboració d'una mostra d'art efímer sobre el canvi climàtic amb materials de la natura. També hi haurà un circuit sensorial amb textures del Delta per resseguir amb els peus descalços, i un contacontes sobre les aus del Delta. Fins i tot hi haurà una zona amb barques de perxar, un mitjà de transport típic dels pescadors del Delta.

En paral·lel, hi haurà un Mercadet de la Natura on entitats i associacions donaran a conèixer els seus serveis i productes i oferiran petits tallers per descobrir la flora i la fauna deltaica. Tot plegat, es complementarà amb una zona amb foodtrucks, on les famílies podran fer un àpat quan la gana comenci a picar.

La Festa dels Menuts 2022 es farà dissabte 4 de juny i diumenge dia 5, en horari de 10 del matí a 6 de la tarda. El preu és de 4 euros i és gratuït per als menors de 3 anys. Per a més informació sobre les activitats i els horaris es pot visitar la pàgina web de MónNatura (www.monnaturadelta.com) o enviar un correu electrònic (info@monnaturadelta.com).

tracking