Diari Més

Història

Troben les restes de set soldats republicans en una antiga trinxera de Corbera d'Ebre

Justícia iniciarà els estudis arqueològics, antropològics i genètics per tractar d'identificar a qui pertanyen

La trinxera de la Guerra Civil on s'han trobat les restes està situada en el Mas de la Pila.

Troben les restes de set soldats republicans en una antiga trinxera de Corbera d'EbreDepartament Justícia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament de Justícia ha recuperat les restes òssies d'almenys set soldats republicans en una excavació en una zona de trinxera de la Guerra Civil situada en el Mas de la Pila de Corbera d'Ebre (Terra Alta), paratge que va ser escenari de la Batalla de l'Ebre.

Segons ha informat el Departament de Justícia en un comunicat, les restes mortals dels set soldats, que no han pogut ser identificats, s'han trobat en una àrea boscosa que recentment havia resultat afectada per un incendi.

Entre els passats dies 15 de març i 19 d'abril es van dur a terme les tasques d'excavació de la zona, situada en la confluència entre dues línies de trinxeres de la Batalla de l'Ebre.

En els treballs s'han trobat també diverses restes materials i de munició i metralla que apunten a què en aquelles posicions van poder estar combatent brigadistes internacionals.

El Departament de Justícia iniciarà ara els estudis arqueològics, antropològics i genètics per tractar d'identificar a qui pertanyen les restes mortals oposades i poder retornar-los a les famílies.

La zona de Corbera on s'han trobat aquestes restes òssies va ser objecte d'intensos combats i bombardejos massius de la Batalla de l'Ebre en la quarta contraofensiva franquista, entre agost i setembre de 1938, el que va deixar nombrosos cadàvers semienterrats.

tracking