Diari Més

Ferroviari

Renfe cedeix vuit vagons per al Museu del Ferrocarril de Móra la Nova

Aquests s'utilitzaven per transportar mercaderies com el carbó

Els combois, de moment, estan estacionats en una via de l'estació de Móra.

Renfe cedeix vuit vagons per al Museu del Ferrocarril de Móra la NovaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Renfe cedirà al Museu del Ferrocarril de Móra la Nova vuit vagons que s'utilitzaven per al transport del carbó.Aquesta acció s'emmarca en l'acord de col·laboració que es va signar al desembre entre ambdues entitats. El compromís entre la companyia i el Museu és el de treballar plegats en la promoció de l'oferta actual i l'impuls de noves iniciatives.

Els vuit vagons cedits són del tipus tremuja, utilitzats per transportar mercaderies com el carbó. Aquests vehicles van ser retirats del servei un cop es va deixar de dur el carbó entre el Port de Tarragona i la central tèrmica d'Andorra de Terol. Durant molts anys, però, l'activitat va ser incessant en aquest trajecte, arribant a les tres circulacions diàries per sentit.

Els nous vagons que s'incorporen al Museu, i que fins ara han estat estacionats en una via de l'estació de Móra, serviran per explicar i recrear un important exemple de trànsit de mercaderies a través de la històrica Línia dels Directes. La Línia va rebre aquest nom perquè va ser la primera que va unir de forma directa Barcelona i Madrid, sent encara molt rellevant per al trànsit de mercaderies.

tracking