Diari Més

Pepet i Marieta canten als canvis vitals al disc 'Vola'

El grup liderat per Josep Bordes torna amb una nova formació

El cantant de Pepet i Marieta Josep Bordes.

Els ebrencs Pepet i Marieta canten als canvis vitals al disc 'Vola'ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Han passat cinc anys des que Pepet i Marieta van publicar el seu darrer àlbum La revolució dels somnis i ara tornen amb Vola(Kzoo Music). «És un disc que connectarà amb tothom que es trobi en un canvi vital o en un procés de creixement personal», assegura Josep Bordes, creador i líder del grup. Bordes se'n va anar a viure a Mallorca i això va motivar un canvi de formació al grup «necessari per una qüestió logística». Amb els nous components, molts d'ells sortits de l'ESMUC, han decidit publicar un disc i presentar-se amb un nou projecte i una nova aventura. De la formació original només en queda Josep Bordes.

Vola és un àlbum pop amb tocs dance i reggaeton, on també hi ha lloc per al rhythm and blues, l'electro-salsa, el reggae-rock o la balada amb les veus de Maria Cruz i Josep Bordes que s'entrellacen.

Bordes indica que el grup sempre ha estat molt eclèctic: «He tingut sempre un anhel de posar la música al servei de la lletra; depenent de què vull expressar, faig servir un gènere o un altre». Tot i això, diu que s'han homogeneïtzat pel que fa els gèneres musicals: «Hi havia èpoques que dins un mateix disc de Pepet i Marieta hi havia un bolero o un rock».

El cantant explica que el disc parla d'un canvi vital que per a ell ha sigut com reaprendre a volar. «Quan he anat a Mallorca he hagut de trobar una nova feina i nous amics», apunta. «És un disc que connectarà amb tothom que es trobi en un canvi vital o en un procés de creixement personal», assegura.

Bordes apunta que l'aposta del disc és fer festa i a ballar. Per una banda, volen donar un missatge sobre els canvis vitals que s'han d'afrontar amb un somriure i, per altra, després de la pandèmia, cantar cançons que animin a la gent. Posa com exemple Vive tu sueño.

Al disc Volahi ha les col·laboradors de Miquel Biarnés d'Oques Grasses, Pupil·les, Mariona Batalla, de Lildami, el grup mallorquí OR o The Tyets. «Cada col·laborador s'ha escrit la seva part, a diferència de com es feia abans on es proposava a un col·laborador cantar una part de la cançó».

Directe

A més, en aquests moments Pepet i Marieta treballen amb el coreògraf Cisco Cruz i el dissenyador de llums Roger Viltró per a ultimar el directe més ambiciós de la seva història: un show interactiu i emocionant per a ballar les coses pel seu nom amb un somriure d'orella a orella.

Bordes indica que la música en català en general té un circuit molt clar que són les festes majors. «Avui en dia no es programen orquestres, sinó grups i es per això que anem encarats al ball i estem treballant un directe amb un coreògraf per oferir un espectacle de llums que havia estat una assignatura pendent del grup». Afirma que és el millor espectacle de la carrera del grup.

El disc tindrà una preestrena a Falles de Benicarló el 18 de març i la presentació oficial serà el 27 d'abril a l'Apolo. La gira seguirà el 14 de maig a Es Gremi de Palma i el 12 de juny a les Jornades Musicals de l'Ermita d'Ulldecona.

tracking