Diari Més

Política

Els alcaldes ebrencs reclamen ajuda per afrontar els 6,5 MEUR en danys dels aiguats del setembre

Els consistoris celebren la reforma de l'N-238 que estarà acabada a finals de 2023

D'esquerra a dreta, l'alcalde de Vinaròs, Guillem Alsina, l'alcaldessa d'Ulldecona, Núria Ventura, i l'alcalde d'Alcanar, Joan Roig.

alcalde de Vinaròs, Guillem Alsina, l'alcaldessa d'Ulldecona, Núria Ventura, i l'alcalde d'Alcanar, Joan RoigACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els alcaldes d'Alcanar, Joan Roig, el de Vinaròs (Baix Maestrat), Guillem Alsina, i l'alcaldessa d'Ulldecona, Núria Ventura, exigeixen celeritat a la Generalitat de Catalunya, la Generalitat Valenciana i el govern espanyol per rebre ajuts i poder afrontar les reparacions dels desperfectes dels aiguats de l'1 de setembre. Els consistoris han registrat danys per valor de 2,9 MEUR a Vinaròs, 2 MEUR a Alcanar i 1,5 MEUR a Ulldecona, unes quantitats que els ajuntaments no poden assumir sols.

Roig, Alsina i Ventura també han celebrat la reforma en marxa de l'N-238, carretera que uneix els tres municipis i els seus polígons industrials. Alsina ha apuntat que els terminis de d'obra es mantenen i estarà llesta a finals del 2023. La segona reunió dels tres alcaldes s'ha centrat en els desperfectes dels aiguats de l'1 de setembre que els ajuntaments d'Alcanar, Ulldecona i Vinaròsno poden assumir sols. Necessiten recursos de les administracions superiors per reparar infraestructures i camins a les zones limítrofes i arreu dels seus termes municipals.

L'alcaldessa d'Ulldecona ha apuntat que han gastat de les arques municipals més de 100.000 euros per a obres urgents però que "encara pateixen les conseqüències perquè no està tot reparat". «Estem acord que necessitem que la resta d'administracions accelerin els tràmits per accedir a ajudes. Els nostres ajuntaments no hi poden fer front sols, més quan anem sumant diversos episodis d'emergència els últims anys», ha reclamat Núria Ventura. Aquests més de 6,5 MEUR «són xifres exagerades»per als ajuntaments, com ha remarcat Guillem Alsina.

D'altra banda, els tres batlles han visitat les obres de la nacional N-238 que uneix els municipis i els polígons industrials i que patia moltes deficiències de seguretat i acumulava molts accidents. Com ha explicat Alsina, la inversió de 13 MEUR que fa el Ministeri permetrà acabar «amb aquest punt negre»de la xarxa viària. L'obra té un termini de 30 mesos i estarà llesta a finals del 2023. Per aquesta carretera hi passen més de 8.000 vehicles diaris, dels quals un miler són camions.

Finalment, els alcaldes han valorat la coordinació i intercanvi d'informació de les policies locals d'Alcanar, Ulldecona i Vinaròs, que es va concretar en la primera reunió dels alcaldes. L'estratègia està tenint «resultats molt positius»i és la primera vegada que es treballa coordinadament entre cossos policials de diferents comunitats autònomes.

«Aquestes reunions són necessàries i aquesta coordinació ha de continuar. Hi ha reivindicacions per a les quals necessiten la força conjunta perquè Barcelona i València ens escoltin», ha dit l'alcalde de Vinaròs. L'alcalde d'Alcanar, Joan Roig, ha destacat que es dugui a terme aquesta feina conjunta d'ajuntaments de diferents sigles polítiques i que formen part del territori del Sénia, en el qual el riu no es considera frontera.

tracking