Diari Més

Ciència

La recaptació del projecte Emma permet contractar dues científiques ebrenques en la investigació del càncer de mama

Les donacions extra rebudes es destinen al nou personal i a ampliar les anàlisis genètiques previstes

Les investigadores postdoctorals ebrenques Laia Reverté Calvet i Noèlia Gallardo Borràs, treballant en la investigació del càncer de mama del projecte Emma.

La recaptació del projecte Emma permet contractar dues científiques ebrenques en la investigació del càncer de mamaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Projecte Emma ha superat «amb escreix» els 150.000 euros que s'havia proposat assolir amb aportacions solidàries i, sense fer campanya proactiva, continua rebent donacions. Els diners extra s'han destinat a incorporar més personal investigador, en concret les investigadores postdoctorals ebrenques Laia Reverté Calvet, de la Ràpita (Montsià), i Noèlia Gallardo Borràs, de Roquetes (Baix Ebre). La recaptació extraordinària també permetrà ampliar el nombre d'anàlisis genètiques previstes inicialment. El grup d'investigació en Patologia Oncològica i Bioinformàtica de l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta estudiarà el comportament dels ganglis de l'aixella en el càncer de mama i el paper que tenen en la disseminació a la resta del cos.

Noèlia Gallardo és llicenciada en Biologia i màster en Biotecnologia Molecular per la Universitat de Barcelona, i des de fa poc més de sis mesos treballa al grup de Patologia Oncològica i Bioinformàtica.

Laia Reverté és llicenciada en Biotecnologia per la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, màster d'Immunologia per la Universitat de Barcelona i doctora per l'IRTA-Universitat Autònoma de Barcelona. Ha treballat a l'IRTA i a l'Institut d'Investigació Sanitària Pere i Virgili (IISPV). Els àmbits principals en què ha centrat la seva activitat són el desenvolupament d'immunoassaigs, assaigs cel·lulars i biosensors, i la determinació de perfils òmics associats a la progressió de malalties víriques.

La investigació del grup de Patologia Oncològica i Bioinformàtica de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa està acreditada per l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de recerca (AGAUR). La recerca que es finança amb el projecte Emma durarà tres anys, però els resultats preliminars podrien estar llestos a finals de l'any vinent.

D'entrada s'han avaluat els marcadors immunes i genètics que s'inclouran a l'estudi, així com a valorar les pacients amb càncer de mama que en formaran part. Les mostres de les pacients s'obtindran del Biobanc de l'Hospital de Tortosa, un node de l'IISPV.

El Projecte Emma és un projecte d'investigació de les activitats que impulsa la Fundació Doctor Ferran per a la investigació biomèdica, una entitat sense ànim de lucre que contribueix a promoure i difondre la investigació científica a les Terres de l'Ebre.

tracking