Diari Més

Medi Ambient

Deltebre i Badalona s'uneixen en una iniciativa de recollida de residus del mar

En total hi participen 16 ports catalans i 1.000 pescadors

L'actuació tindrà un cost de 85.000 euros.

Comencen les obres de millora de l'accés a la dàrsena pesquera del port de DeltebreGencat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els ports dels municipis de Deltebre i Badalona s'han unit a una iniciativa d'Ecoembes i la Fundació ECOALF per recollir residus dels fons marins, que posteriorment seran reciclats i transformats en nous productes.

Sota el lema Upcycling the Oceans, 16 ports catalans i 1.000 pescadors al capdavant de 240 vaixells pesquers participen a la iniciativa, posada en marxa el 2016, que busca recuperar residus marins i donar-los una segona vida a través del reciclatge i l'economia circular.

Als 212 vaixells que ja participaven a Catalunya -localitzats als ports de Cambrills, l'Ametlla de Mar, l'Ampolla, les Cases d'Alcanar, Sant Carles de la Ràpita, Tarragona, Arenys de Mar, Barcelona, Vilanova i la Geltrú, Blanes, Llançà, Palamós, Port de la Selva i Roses-, ara s'hi han sumat 22 vaixells d'arts menors a Deltebre i 6 embarcacions de trasmallo a Badalona.

El projecte a Badalona funciona des de finals de 2021, mentre que a Deltebre començarà a dur-se a terme a partir d'aquest mes. A cadascun dels 16 ports, hi ha instal·lats contenidors perquè els pescadors hi dipositin correctament els residus que recuperen del mar.

El secretari de la Confraria de Pescadors de Badalona, Daniel Querol, ha explicat que s'han unit al projecte d'Ecoembes i ECOALF per aportar el seu «gra de sorra» en la millora dels entorns marins.

«Des de fa anys, els pescadors de la nostra confraria es troben amb escombraries de tota mena a les seves xarxes, sobretot plàstic i tovalloletes. Un problema que cada vegada va a més, i sentim la necessitat de fer alguna cosa», ha afegit Querol.

La directora de la Fundació ECOALF, Irene Díez, ha assenyalat que els ports de Deltebre i Badalona ajudaran el projecte a consolidar-se com «la xarxa de pesca passiva d'escombraries més gran».

«Tradicionalment, Upcycling the Oceans s'ha centrat en la flota d'arrossegament, ja que en el fons és on acaba un 70 % de les escombraries marines, però les arts menors també s'enfronten a aquest problema i volen aportar el seu granet de sorra», ha conclòs Díez.

tracking