Diari Més

Meteorologia

Els Bombers reben mig centenar d'avisos en tan sols dues hores a Camp de Tarragona i l'Ebre

Entre les 12h i les 14h s'han rebut 14 avisos a Tarragona i 32 a les Terres de l'Ebre

Imatge dels efectes del temporal.

Els Bombers reben mig centenar d'avisos en tan sols dues hores a Camp de Tarragona i l'EbreBombers

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Diverses estacions meteorològiques automàtiques (EMA) de les Terres de l'Ebre han arribat gairebé als 200 litresper metre quadrat de pluja acumulada durant aquest dimarts arran del temporal. En concret, al Perelló s'han acumulat 192 litres per metre quadrat des de l'inici de l'episodi, i a Tivissa, 190. També destaquen els 140 litres dels Alfacs, els 138 del Parc Natural dels Ports, i els 137 d'Aldover.
Els Bombers de la Generalitat han rebut des de les 12h fins a les 14h 46 avisos a causa del temporal, 14 del Camp de Tarragona i 32 de les Terres de l'Ebre.A les comarques ebrenques la majoria dels avisos han estat per inundacions en habitatges, plantes baixes i comerços, segons han informat els Bombers. Al Camp de Tarragona les peticions d'ajuda estan arribant des de les dotze del migdia, bàsicament pels efectes del vent, que ha fet caure branques d'arbres i ha fet volar tendals i marquesines. La pluja de les darreres hores, però, ha causat una gran quantitat d'incidents, com la inundació del barri del Serrallo de Tarragona i el colapse de les entrades a la ciutat.

A Reus, la Guardia Urbana ha hagut de rescatar un conductor que ha quedat atrapat amb el cotxe per l'acumulació d'aigua al pont d'accés a Mas Abelló.

Carreteres tallades

La situació a la C-12 a Tortosa s'ha normalitzat després que la carretera quedés tallada per esllavissades causades pel temporal a la regió. Segons ha informat Trànsit, la via ja està reoberta i funciona en tots dos sentits. També s'ha reobert la T-340 a Camarles, que estava tallada per inundacions. Per contra, la TP-3311 entre Santa Bàrbara i la Galera segueix tallada en tots dos sentits, igual que la TV-3421 a Roquetes.

Suspeses les classes a Alcanar i Poblenou del Delta

Els Serveis Territorials del Departament d'Educació a les Terres de l'Ebre han suspès les classes d'aquest dimecres, de forma preventiva, als municipis d'Alcanar (Montsià) i al nucli de Poblenou del Delta, a Amposta (Montsià), arran de les fortes pluges. Amb tot, l'escola Joan Baptista Serra d'Alcanar estarà oberta durant les hores lectives per atendre qualsevol incidència. En el cas de Poblenou, ha afectat dotze infants que s'han quedat sense classes. El Consell Comarcal del Montsià també ha suspès la ruta escolar entre Godall i la Galera per anar a l'institut de Santa Bàrbara a causa del temporal.

Imatge dels efectes del temporal.

Els Bombers reben mig centenar d'avisos en tan sols dues hores a Camp de Tarragona i l'EbreBombers

Pla general de dos bombers inspeccionant el barranc de la Galera al seu pas per la població de Masdenverge.

Els Bombers reben un centenar d'avisos per inundacions i efectes del vent a Camp de Tarragona i l'EbreACN

Un camió atrapat a la carretera al Baix Ebre.

Diverses localitats de l'Ebre ja acumulen al voltant de 100 litres de pluja a l'inici del temporalBombers

Imatge dels efectes del temporal.

Els Bombers reben mig centenar d'avisos en tan sols dues hores a Camp de Tarragona i l'EbreBombers

Una imatge del pont d'accés a Mas Abelló, on s'ha hagut de rescatar un home que ha quedat atrapat amb el seu vehicle.

Els Bombers reben mig centenar d'avisos en tan sols dues hores a Camp de Tarragona i l'EbreGuardia Urbana Reus

tracking