Diari Més

Municipal

Caparrós admet que la consulta de la Ràpita no ha arribat al 20% vinculant però creu que el resultat «és clar»

L'alcalde de Sant Carles recorda que 7 de cada 10 vots han optat pel canvi de nom del municipi

Pla general de les cues a l'exterior del pavelló firal.

La consulta ciutadana pel nom de Sant Carles de la Ràpita s'acosta al 20% de participacióACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Josep Caparrós ha admès aquest dimarts que cap de les dues opcions de la consulta popular sobre el nom que ha de tenir Sant Carles de la Ràpita ha arribat al 20% vinculant que validava automàticament la decisió, però tot i això ha manifestat que, des del seu punt de vista, el resultat «és clar». En aquest sentit, l'alcalde de Sant Carles de la Ràpita, ha subratllat que 7 de cada 10 participants a la consulta han optat pel canvi de nom del municipi a La Ràpita. En declaracions a 'Ràdio Ràpita' Caparrós també ha indicat que la participació, que ha estat del 26,72% del cens, ha estat «satisfactòria», i, com a comparació, ha recordat que el seu partit, ERC, governa «amb majoria absoluta» amb menys vots que els que ha recollit avui la consulta.
Caparrós ha admès que el «compromís polític» municipal impedeix validar automàticament el resultat de la consulta, atès que l'opció guanyadora s'ha quedat en un 18% dels vots, a 2 punts del que la feia vinculant. Però en tot cas creu que ara cal un «període de reflexió» tant interna dels grups com conjunta per decidir què s'ha de fer, alhora que ha recordat que l'òrgan que ha de decidir si hi ha o no canvi de nom és el ple de l'Ajuntament, que ERC domina amb majoria absoluta.

«Els resultats són molt clars. Una opció dobla l'altra», ha reiterat Caparró, tot subratllant que l'opció de mantenir el nom de Sant Carles de la Ràpita s'ha quedat en el 8% del cens. «No seria de justícia democràtica no analitzar els resultats i prendre les decisions oportunes», ha indicat.

L'alcalde també ha indicat que ara s'obre un període de dos mesos per «tancar el capítol de la consulta». Si es decideix que s'ha de portar a ple, aleshores caldrà votar si hi ha o no canvi de nom. Si es decideix que no s'ha de portar a ple, es tancarà l'expedient i «el debat que fa dècades que tenim». Però, en tot cas, Caparrós ha reiterat que «el resultat d'avui dóna pistes del que vol la ciutadania».

tracking