Diari Més

La Ràpita commemora quatre anys de l'1-O pendents del judici de l'alcalde i el delegat del Govern

El batlle Josep Caparrós denuncia que se'ls acusa «severament» per reprimir al municipi

Pla sencer de l'alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, i la coordinadora local de l'ANC, Mariona Gairí, durant l'ofrena floral al monòlit commemoratiu de l'1-O.

La Ràpita commemora quatre anys de l'1-O pendents del judici de l'alcalde i el delegat del GovernACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sant Carles de la Ràpita, al Montsià, ha commemorat els quatre anys de l'1-O. A la Ràpita van patir les primeres càrregues policials de la Guàrdia Civil per aturar el referèndum aquell dia. L'alcalde Josep Caparrós ha destacat que l'acte a les portes del pavelló municipal reviu «els records i les emocions» de la «resistència pacífica» que van fer els veïns per defensar les urnes. Aquest quart aniversari arriba a les portes del judici que esperen el batlle, i el regidor i actual delegat del Govern a l'Ebre, Albert Salvadó. S'enfronten a 13 i 15 anys d'inhabilitació després que l'advocacia de l'Estat hagi elevat l'acusació per suposada prevaricació i desobediència. Caparrós considera que aquesta severa acusació pretén «reprimir» el municipi.
L'alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, ha destacat que l'1-O ha passat ja a la història com «el dia que va començar a construir-se la llibertat del país» i ha agraït als rapitencs i rapitenques la resistència i serenitat amb què van defensar «les llibertats i els drets democràtics» de manera pacífica.

Encara no hi ha data, però Caparrós i Salvadó s'enfronten a altes penes d'inhabilitació en la causa que tenen oberta per l'organització del referèndum al municipi, una acusació que l'advocacia de l'Estat ha elevat a prevaricació i desobediència i que els encausats acaben de conèixer. «Sabem què ens imputen i què ens reclamen i ho fem amb serenitat, però amb certa sorpresa perquè no podem entendre, o sí, l'acarnissament de l'Estat a la nostra causa», ha lamentat l'alcalde.

Que la Fiscalia de Tarragona hagi recorregut la sentència absolutòria de l'alcalde de Roquetes, on també va carregar la policia l'1-O, s'ha pres com un intent de condicionar el judici dels representants rapitencs, que ha de fer la mateixa jutge.

tracking