Diari Més

Inundacions Alcanar

Empresa obre una línia d'ajuts de mig milió d'euros a fons perdut per al teixit comercial d'Alcanar i les Cases

Encara hi ha més d'una desena d'establiments que no han pogut obrir dels 200 que van patir danys per les inundacions

Un home mentre retira els vidres d'una guingueta a primera línia de mar d'Alcanar.

El Col·lectiu Gastronòmic d'Alcanar i les Cases confia en la solidaritat per tornar als restaurants properamentACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament d'Empresa i Treball obrirà aviat una línia d'ajuts de mig milió d'euros a fons perdut per al teixit comercial d'Alcanar i les Cases, afectats pels forts aiguats de l'1 de setembre. La convocatòria es farà a meitat octubre amb dues línies: fins a 3.000 euros per als establiments que van estar entre 1 i 7 dies tancats, i fins a 8.000 euros per als restaurants, botigues i serveis que han estat més de 7 dies tancats. El Departament preveu pagar al novembre. Com ha explicat l'alcalde d'Alcanar, Joan Roig, encara hi ha més d'una desena de comerços que no han pogut obrir al nucli d'Alcanar així com molts restaurants de les Cases d'Alcanar que segueixen reparant desperfectes o han obert «a mitges».
Empresa i Treball obrirà a meitat octubre una línia d'ajuts específica per al teixit comercial d'Alcanar i les Cases d'Alcanar, que van patir greus desperfectes en els aiguats de l'1 de setembre. El conseller Roger Torrent i el director general de Comerç, Jordi Torrades, han visitat aquest dilluns alguns dels comerços afectats i han anunciat una partida a fons perdut de mig milió d'euros per als comerços, restaurants i serveis afectats.

Al municipi hi ha entre 250 i 270 establiments. D'aquests se n'han comptabilitzat fins a 200 d'afectats pels aiguats, però es farà una sessió informativa amb tot el teixit comercial dels nuclis d'Alcanar i les Cases d'Alcanar per explicar la nova línia d'ajuts, que es repartirà en dues franges, segons els dies que els establiments van estar tancats per reparar els danys soferts.

Torrent ha refermat el compromís del Govern a donar suport als comerciants i restauradors per «ajudar en la recuperació»d'un sector molt debilitat abans dels aiguats per la crisi de la covid. «Volem ser proactius i projectar recursos que ajudin a aquesta recuperació», ha dit. S'han previst fins a 500.000 euros perquè els recursos arribin a tot el teixit comercial d'Alcanar i les Cases. Són a fons perdut i el conseller ha assegurat que seran diners «de fàcil accés», «per no deixar ningú enrere».

En aquest sentit, el director general de Comerç, Jordi Torrades, ha explicat que un cop publicada la convocatòria, els comerciants tindran deu dies per presentar la petició, amb una declaració responsable però sense justificar despeses ni presentar factures per sol·licitar-lo. Es preveu que els ajuts es paguin al mes de novembre.

L'alcalde d'Alcanar, Joan Roig, ha agraït la visita i el suport del Departament d'Empresa per ajudar els negocis del municipi «a sortir d'una situació complicada»i «impulsar la tornada a la normalitat de poble». «Els aiguats d'Alcanar no són una qüestió municipal, sinó de país i n'hem de sortir amb l'ajuda de totes administracions supramunicipals», ha reclamat. «El sector comercial venia tocat de la pandèmia i ha acabat de tocar fons amb els aiguats», ha recordat el batlle.

tracking