Diari Més

Societat

El delta de l'Ebre s'ha tornat el centre del món ornitològic amb el retorn del Birding Festival

Els més de 2.500 assistents han gaudit d'activitats programades després d'un any sense activitat per la pandèmia de la covid-19

El delta de l'Ebre s'ha tornat el centre del món ornitològic amb el retorn del Birding Festival

El delta de l'Ebre s'ha tornat el centre del món ornitològic amb el retorn del Birding FestivalCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El delta de l'Ebre s'ha convertit en el centre del món ornitològic un any més amb el retorn del DeltaBirdingFestival en la seva setena edició. Els més de 2.500 assistents han pogut participar en una cita que no es va poder celebrar l'any passat a causa de la pandèmia de la covid-19.

Enguany, s'han exhaurit totes les entrades i des de l'organització anuncien que el benefici econòmic de les entrades es destinarà al projecte d'integració i col·laboració dels membres de la tribu delsDaasanachde Kènia. En els darrers anys s'ha aconseguit recaptar un total de 30.000 euros.

El Festival ha presentat més d'un centenar de propostes molt diverses i per a tots els públics, acompanyades d'una gran fira de productes i serveis per als ornitòlegs i per a la gent que gaudeix de la natura en general.

Miquel Rafa, director Àrea de Territori i Medi Ambient de la Fundació Catalunya La Pedrera, ha destacat que la fita va més enllà dels ocells: «Es tracta d'un programa molt complet que revalora el Delta de l'Ebre, no només els ocells, sinó també la resta de fauna i flora i el paisatge». I ha afegit: «A través d'aquest festival tenim l'oportunitat de posar al mapa el Delta i el conjunt de les Terres de l'Ebre».

L'activitat, que s'ha dut a terme del divendres 24 al diumenge 26 de setembre, ha inclòs un ampli ventall d'activitats i tallers per a totes les edats: sortides en vaixell, alliberament d'aus, conferències i exposicions entre d'altres que s'han fet al recinte educatiu deMónNaturaDelta. Un equipament de la Fundació Catalunya La Pedrera, organitzadora del Festival conjuntament ambOryxi l'Institut Català d'Ornitologia (ICO).

Al programa d'activitats ampli i atractiu, l'ha acompanyat una gran fira de productes i serveis, amb més de seixanta expositors, pensats per als ornitòlegs i per a la gent que gaudeix de la natura en general. S'hi ha pogut trobar la millor representació d'estands de marques de binocles i telescopis per a l'observació de la natura i també ha estat punt de trobada de les marques de material fotogràfic dedicades a la fotografia de natura.

Actividad de liberación de aves.

El delta de l'Ebre s'ha tornat el centre del món ornitològic amb el retorn del Birding FestivalCedida

tracking