Diari Més

Teconologia

Amposta celebra la 2a edició del Video Art Game Experience, l'únic esdeveniment cultural sobre videojocs a Catalunya

El VAG se centrarà en la 'gamificació' per aplicar les tècniques dels jocs en àmbits com la salut i l'educació

Primer pla del cartell de la segona edició del VAG Experience d'Amposta.

Amposta celebra la 2a edició del Video Art Game Experience, l'únic esdeveniment cultural sobre videojocs a CatalunyaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amposta tornarà a ser la seu del Video Art Game Experience (VAG), l'únic esdeveniment cultural sobre videojocs a Catalunya. Els dies 1 i 2 d'octubre, se celebrarà la segona edició de l'esdeveniment, després d'un any d'aturada per la pandèmia. S'han programat una quinzena de conferències i tallers i es farà un espectacle de videomapping en diversos espais de la ciutat, la Lira Ampostina, l'antic Col·legi de les Monges o l'Institut Montsià. El VAG enguany se centrarà en la 'gamificació', una pràctica que utilitza les tècniques pròpies dels jocs en àmbits com la salut o l'educació. Els organitzadors han posat com a exemple un videojoc per a persones tetraplègiques o l'aplicació de tecnologia de videojocs en la detecció preventiva de malalties.
Entre els ponents, destaquen la investigadora Daniela Tost, l'enginyer informàtic Carles Bonet o la periodista Mariola Dinarés que exposaran experiències en els sectors de les noves tecnologies i els videojocs. L'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, ha destacat que el VAG Experience és un esdeveniment «innovador a la ciutat» d'on ja han sorgit propostes com el taller de creació de videojocs que es va fer a l'estiu, les formacions que coordinen diferents administracions, o la col·laboració amb el FabLab. «Ens obre les portes a un canvi de model social vinculat sobretot a les noves generacions», ha remarcat.

De fet, el VAG Experience té per objectiu «retenir el talent del territori» mostrant casos d'èxit i impulsant la formació. Es faran sis tallers sobre màrqueting, texturització i sobre la creació d'un personatge en 2D. També es farà una videoconferència en realitat augmentada.

tracking