Diari Més

Infraestructures

Adif licita per 82 milions la senyalització de dos trams de l'AVE A l'Ebre

Aquesta actuació té un termini estimat de 22 mesos i s'inscriu en les actuacions del Corredor Mediterrani

Un tren de RENFE AVE a l'estació del Camp de Tarragona.

estació del Camp de Tarragona, tren. AVEEfe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Adif ha licitat per 81,8 milions d'euros, IVA inclòs, les obres per instal·lar la senyalització als dos trams d'alta velocitat que uneixen Castelló amb l'Ametlla de Mar i Tortosa amb l'Aldea, Baix Ebre, i Amposta, Montsià.

En un comunicat, Adif ha informat que aquesta actuació té un termini estimat de 22 mesos i s'inscriu en les actuacions del Corredor Mediterrani.

«Entre els objectius principals del projecte, que complementa els projectes de canvi d'ample de via i catenària, destaca possibilitar la implantació de l'ample estàndard per a les circulacions de mercaderies i de viatgers, la renovació de les actuals instal·lacions per augmentar la seva disponibilitat i fiabilitat, així com l'increment de la capacitat i la regularitat del trànsit ferroviari», informa Adif a la seva nota de premsa.

Amb aquestes obres també es pretén millorar la fiabilitat de les instal·lacions de senyalització, per la qual cosa «s'incorporaran nous enclavaments a les onze estacions del tram, xarxes de cablejat amb factor de reducció, circuits de via d'última generació, obra civil, noves escomeses d'energia i interfícies dels enclavaments».

Amb totes aquestes operacions, assegura Adif, «s'aconsegueix augmentar la durabilitat d'aquests sistemes reduint la probabilitat d'incidències que afectin el servei i racionalitzar les necessitats de manteniment».

tracking