Diari Més

Societat

Polèmica per un magatzem habilitat com a casa del subdelegat del Govern a Roquetes

L'Ajuntament de Roquetes ha constatat que la propietat de Joan Sabaté no compleix la legalitat

La caseta té finestres i una antena parabòlica.

Polèmica per un magatzem habilitat com a casa del subdelegat del Govern a RoquetesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La caseta que va ser construïda amb llicència de magatzem per a l'ús de silvicultura i guardar estris per a la neteja del sotabosc en una finca del subdelegat del Govern a Tarragona, Joan Sabaté, ha situat el polític en el centre de la polèmica a Roquetes, on s'ubica aquesta propietat.

Segons ha avançat La Vanguardia, la comissió territorial d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre va autoritzar la construcció d'aquest magatzem. Però un any després, el passat 26 d'agost, l'Ajuntament de Roquetes va constatar que podria no estar sent utilitzada amb l'ús per al que fou autoritzada. El motiu, el magatzem té diverses finestres a la façana, il·luminació externa, esglaons d'accés, ja que la construcció està elevada del terreny i té, fins i tot, una antena parabòlica. Segons recull el rotatiu, el petit magatzem-habitatge tindria també unes golfes per a ús residencial. El magatzem es troba a tocar del parc natural dels Ports en sòl urbà no consolidat.

Per la seva banda, Joan Sabaté, ha respost a La Vanguardia que ha tancat les finestres i ha respectat la volumetria per a la qual se li va donar permís i que, fins i tot, ha eliminat els elements interiors tal com li hauria exigit el consistori de Roquetes. Reconeix que, en principi, va introduir alguns elements per fer el magatzem habitable i que servís d'aixopluc per la seva família, però que les divisions de l'interior s'han ajustat al projecte. D'altra banda, el que no desapareixerà serà l'antena parabòlica, per la qual demanarà novament autorització, ja que, segons assegura en declaracions al mateix mitjà, el seu càrrec públic l'obliga a estar localitzat sempre. La petició d'autorització haurà d'elevar-la novament a la comissió territorial d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre.

Segons Sabaté, l'Ajuntament de Roquetes ja disposaria de la documentació que acredita que s'han realitzat els canvis requerits, ja que, segons el decret municipal, les desviacions del projecte inicial eren «manifestament il·legalitzables» i que, per tant, susceptibles d'un expedient de disciplina urbanística.

tracking