Diari Més

Societat

La Guàrdia Civil investiga a un veí de l'Ampolla per maltractament animal

Tenia set gossos en molt males condicions, alguns d'ells van necessitar atenció veterinària urgent

Imatge d'un dels gossos localitzats.

La Guàrdia Civil investiga a un veí de l'Ampolla per maltractament animalGuàrdia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Agents delSEPRONAde la Guàrdia Civil de Tortosa, han pres declaració com investigat a un veí de l'Ampolla, acusat de diversos delictes de maltractament animal, en haver desatès els animals de la seva propietat, alguns van necessitar atenció veterinària urgent.

Els fets es remunten als primers dies d'agost quan s'inicia una investigació que va començar quan agents delSEPRONAde Tarragona, a través d'un particular, van tenir coneixement de les males condicions en les quals es trobaven diversos gossos de caça en una finca particular del terme municipal de l'Ampolla.

Una vegada localitzada la finca es va descobrir una instal·lació, amb set gossos lligats amb cadenes, que no complia els nivells mínims exigits per al benestar dels animals, amb alimentació insuficient i inadequada, escassetat d'aigua, que més estava bruta i plena d'insectes, a més els animals estaven a laintempèrie.

Els gossos no figuraven registrats en cap registre, es trobaven en molt mal estat amb paràsits i alguns amb ferides.

Després de ser localitzat el propietari i mantenir una entrevista, se li va oferir la possibilitat que cedís els gossos a alguna protectora perquè els acollissin o adoptessin, proposta a la qual es va negar rotundament. L'home es va comprometre a esmenar les deficiències que presentaven tant els animals com les instal·lacions que els acollia.

Els agents van deixar passar un temps prudencial al propietari, en el qual mentrestant, van realitzar una vigilància exhaustiva de la situació dels animals, i després de comprovar en una nova inspecció que la situació continuava igual, se li va comunicar, que si no feia res al respecteseriaimputat per un delicte de maltractament animal.

Finalment a finals d'agost es va procedir a la presa de declaració en qualitat d'investigat de l'amo dels gossos per un presumpte delicte de maltractament animal, quedant aquests a les instal·lacions de l'entitat col·laboradoraSERPROANIMALa disposició de l'autoritat judicial.

tracking