Diari Més

Natura

Torna el festival dels ocells al Delta

El Delta Birding Festival se celebrarà del 24 al 26 de setembre després de la pausa de l'any passat

Participants del Delta Birding en una edició passada.

Torna el festival dels ocells al DeltaBirding Festival

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El tercer cap de setmana del mes de setembre, coincidint amb l'època de migració de moltes espècies d'ocells, se celebra al Delta de l'Ebre el Delta Birding Festival (DBF), l'únic festival ornitològic de Catalunya. Considerat l'esdeveniment ornitològic més prestigiós de tota la Mediterrània, la cita tornarà a congregar ornitòlegs professionals i aficionats, naturalistes, famílies i ecoturistes en un paratge de gran interès ornitològic.

La programació del festival s'estructura a través de conferències i presentacions de ponents de renom internacional i nacional, taules rodones, exposicions i projeccions de pel·lícules i documentals. A la vegada, hi haurà visites guiades, sortides ornitològiques i naturalistes, tours fotogràfics i activitats i tallers per a les famílies. Tot plegat, acompanyat d'una gran fira comercial de primeres marques de fotografia, òptica, material pels amants de la natura, art, etc.

Així per exemple, es podrà participar en sortides nocturnes per observar els ocells de nit, aprendre com es fa l'anellament dels ocells en migració, buscar els refugis dels ratpenats, aprendre a fotografiar el Delta quan es fa de nit o alliberar aus recuperades.

El preu de les entades, que cal comprar amb antelació, és de 3 euros (gratuïta per als nens de fins a 14 anys), i els tallers i activitats es paguen a banda. Una de les principals singularitats del DBF és que destina el benefici de les entrades a projectes relacionats amb l'estudi i la conservació dels ocells i la natura. (en el conjunt de les edicions anteriors ja han sumat més de 23.000€). Aquest any, per primera vegada en la curta història d'aquest festival, el Delta Birding Festival dona suport a un projecte que s'està duent a terme a un altre continent, concretament a les ribes del llac Turkana, al nord-est de Kènia, Àfrica. El projecte, anomenat Promovent l'afició als ocells a la tribu dels Daasanach de l'Àfrica, donant-los les eines que necessiten, el dirigeixen dos científics catalans, Dani Burgas i Sara Fraixedas. Té com a objectiu de formar els membres de la tribu com a guies locals i a la vegada, preservar el coneixement de la riquesa ornitològica de la regió. Per això s'ha creat un club, anomenat Club ornitològic Ileret.

Observació ornitològica al Delta Birding.

Torna el festival dels ocells al DeltaBirding Festival

tracking