Diari Més

Inundacions

La Ràpita demana la declaració de zona catastròfica per la «magnitud» dels efectes del Dana

Alcanar celebra tres assembles ciutadanes per informar sobre la tramitació d'indemnitzacions

Un grup de voluntaris de l'Ametlla de Mar treballant en les tasques de neteja d'un dels carrers principals de les Cases d'Alcanar.

La Ràpita demana la declaració de zona catastròfica per la «magnitud» dels efectes del DanaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de la Ràpita ha demanat la declaració de zona catastròfica o zona afectada per emergència de protecció civil per la «magnitud»de les afectacions del temporal Dana el dimecres 1 de setembre, segons ha informat en un comunicat. L'episodi de pluja va provocar acumulacions de més de 200 mil·límetres i va causar desperfectes «greus»en infraestructures, via pública, equipaments municipals, accessos a camins i rieres, habitatges i negocis del veïnat. En paral·lel, l'Ajuntament d'Alcanar, un dels més afectats, ha convocat tres assemblees ciutadanes per informar el veïnat sobre la tramitació d'indemnitzacions amb assegurances i fons de compensació.

A la Ràpita, els forts aiguats de la setmana passada van ocasionar inundacions en carrers, equipaments, negocis i habitatges; talls en els accessos rodats al municipi i van deixar sense subministrament elèctric més de cinc hores molts veïns.

L'alcalde del municipi, Josep Caparrós, demana que totes les administracions supramunicipals «s'aboquin»en donar resposta a les necessitats de la gent afectada i es coordinin per dotar-la dels «màxims recursos».

A Alcanar, les convocatòries tindran lloc dimarts 14 de setembre a les 20.30 h al Complex Esportiu Serramar d'Alcanar Platja, dimecres 15 a la mateixa hora al pavelló municipal de les Cases i dijous a la mateixa hora al Verger de la Mestra Gual d'Alcanar.

Les reunions comptaran amb la participació de representants del Consorci d'Assegurances i del Col·legi d'Advocats de les Terres de l'Ebre.

tracking