Diari Més

Aiguats

Les cambres de comerç demanen al Govern que demani zona catastròfica als municipis del Montsià

S'han posat a disposició dels ajuntaments afectats, del teixit empresarial i dels comerços afectats per la tempesta

Imatge de dron de les destrosses dels aiguats a Alcanar.

Els alcaldes afectats pels aiguats del Montsià reclamen ajuts directes i a fons perdut per recuperar els municipisMossos d'Esquadra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell General de Cambres de Catalunya, que reuneix les 13 cambres de comerç catalanes, ha demanat al Govern que declari zona afectada per situacions d'emergència (l'antiga zona catastròfica) als municipis d'Alcanar, Sant Carles de la Ràpita i Ulldecona (Montsià) pels xàfecs d'aquesta setmana.

En un comunicat, aquesta entitat ha destacat la importància d'implementar «amb caràcter d'urgència» totes les mesures i accions extraordinàries per part de les administracions públiques per «ajudar els afectats i restablir al més aviat possible la normalitat i l'activitat empresarial».

El president de la Cambra de Comerç de Tortosa, Francesc Faiges, ha reivindicat la necessitat d'actuar ràpid, i ha subratllat que encara no s'han licitat els treballs per reparar els danys dels últims temporals en aquest territori.

El Consell General de Cambres també s'ha posat a disposició dels ajuntaments afectats, del teixit empresarial i dels comerços afectats per la tempesta.

Ahir, el Govern va anunciar ajudes per als municipis de les comarques tarragonines del Montsià i del Baix Ebre afectats per les inundacions d'abans d'ahir per «restablir al més aviat possible» la normalitat, i va dir que valorava declarar l'àrea zona catastròfica, cosa que suposaria recursos addicionals.

tracking