Diari Més

Inundacions

L'alcalde d'Alcanar: «Semblava que s'acabava el món»

Joan Roig ha indicat que «avui tothom ha pogut veure les imatges colpidores i l'impacte emocional que suposa veure el teu poble així»

Pla obert de cotxes destrossats a les Cases d'Alcanar.

L'alcalde d'Alcanar: «Semblava que s'acabava el món»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'alcalde d'Alcanar, Joan Roig, ha assegurat aquest dijous que «semblava que s'acabava el món», en referència al temporal que ahir va assolar aquest municipi, on van caure 252 l/m2 en tres hores, i que ha provocat nombrosos desperfectes.

El temporal que va caure ahir a la comarca del Montsià es va acarnissar també a Sant Carles de la Ràpita, on les precipitacions van deixar 142 l/m2.

En declaracions a RAC1, Roig ha indicat que «avui, en sortir el sol, hem patit un bany de realitat. Tothom ha pogut veure les imatges colpidores i l'impacte emocional que suposa veure el teu poble així. Això no s'oblidarà mai: semblava que s'acabava el món».

De manera semblant ha opinat l'alcalde de Sant Carles de la Ràpita, Josep Caparrós, que ha definit el que han viscut amb una paraula: «catàstrofe», i s'ha referit també a les imatges «colpidores» recollides a les xarxes socials.

«Avui -ha prosseguit Caparrós- brilla el sol i dona llum al desastre i a la barbaritat dels danys ocasionats per una tempesta inesperada, perquè la previsió no era aquesta».

Al seu judici, ara toca «fer la valoració dels danys i posar al dia places, carrers, habitatges, propietats i els nostres pobles», ha reblat l'alcalde de la Ràpita, que ha assenyalat danys a la via pública, a polígons, equipaments, al Museu del Mar de l'Ebre, així com el desallotjament d'un grup de nens.

«Ara cal fer balanç i buscar solucions. Esperem que les administracions estiguin al costat dels pobles. Necessitem ajudes extraordinàries, a fons perdut, no subvencions. Ja vam patir les tempestes del 2018, amb uns danys de 600.000 euros, el temporal marí del 2019, i ara aquest del 2021», ha insistit Josep Caparrós.

D'igual manera s'ha expressat Joan Roig, que ha reclamat «ajudes per desastre natural». «El 2018, les ajudes van arribar un any i mig després, quan el xàfec va caure en plena campanya citrícola i va destrossar els camins», ha reblat.

És per això que Roig espera que «les administracions estiguin a l'altura», tenint en compte que el 2018, quan les pluges no van ser tan greus com ahir, van patir danys «per 8 milions».

L'alcalde d'Alcanar ha demanat així mateix «no caure en el descoratjament». «Ho tornarem a fer, però no podem sols», ha clamat.

tracking