Diari Més

Inundacions

El Govern posarà «tots els recursos que siguin necessaris» pels afectats de les inundacions a l'Ebre, assegura Jordà

La consellera d'Acció Climàtica lamenta que «no s'han fet els deures durant molt de temps i ara tenim moltíssima feina»

Les localitats de les Cases d'Alcanar i Sant Carles de la Ràpita van viure un 1 de setembre molt dur després que caiguessin més de 200 litres d'aigua en molt poca estona i es produïssin inundacions i greus desperfectes als habitatges i la via pública.

Després de la tempesta (II)Efe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, ha assegurat aquest dijous que el Govern posarà «tots els recursos que siguin necessaris» pels afectats per les inundacions d'aquest dimecres a l'Ebre. «Hem de ser ràpids i diligents i no ens pot faltar la coordinació»entre administracions i departaments del Govern, ha expressat la consellera a Catalunya Ràdio, on ha dit que era massa aviat per avaluar els danys. Ha afegit que el Govern haurà d'arribar «allà on no arribin les assegurances». Jordà també ha lamentat que «no s'han fet els deures durant molt de temps i ara tenim moltíssima feina, perquè aniran passant episodis d'aquestes característiques».
La consellera ha explicat que caldrà valorar els efectes del temporal en tots els sectors, com l'arròs o la pesca. Ha explicat que «falten dies»per tenir les primeres valoracions però que pel que fa als camps d'arròs, els més afectats són els de la varietat bomba i que dues granges de gallines «ho han perdut absolutament tot».

«És molt difícil de preveure aquest estancament que hi ha hagut i aquesta quantitat extrema de pluja en mitja hora», ha argumentat Jordà sobre la manca de previsió de les inundacions.

Ha afegit que els fenòmens de meteorologia extrema comporten la necessitat d'estar «extremadament preparats» i ha indicat que «això passa no només per la conscienciació sinó per un seguit de polítiques que canviïn el model actual, perquè la fallida ecosistèmica és flagrant».

tracking